Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини суботи і ночі: перший мільйон щеплень, нові партії вакцин

Неділя, 30 травня 2021, 08:00
Головні новини суботи і ночі: перший мільйон щеплень, нові партії вакцин

Кількість щеплених першою дозою українців сягнула мільйона, у червні в Україну прибудуть Pfizer та AstraZeneca – актуальні новини 29 травня.

Про щеплення

Кількість українців, щеплених першою дозою COVID-вакцини, збільшилася до 1 008 857.

Завершили вакцинацію, тобто отримали дві дози, 123 964 особи (із них 2 людини отримали першу дозу за кордоном).

Крім того, у Центрі вакцинації від COVID-19 в Міжнародному виставковому центрі в Києві почали вакцинацію людей, які записалися на щеплення через "Дію".

Про вакцини

У червні в Україну прибуде кілька сотень тисяч вакцини Pfizer, закупленої за держкошт, та 700 тисяч доз AstraZeneca від механізму COVAX.

Крім того, Україна підписала ще один контракт на поставку вакцин.

Про інші важливі новини

Внаслідок забруднення пластиком з палаючого контейнеровоза MV X-Press Pearl Шрі-Ланка зіштовхується з "найсильнішим забрудненням пляжів в історії країни".

У проєкті спільної заяви саміту ЄС-США, який запланований на 15 червня, є пропозиція об'єднати зусилля у протидії Росії.

"Челсі" виграв фінал Ліги Чемпіонів у сезоні 2020/2021. В англійському фіналі "Челсі" з рахунком 1:0 здолав "Манчестер Сіті".

За даними ЗМІ, колишнього гравця ФК Шахтар та збірної України В'ячеслава Шевчука з ознаками алкогольного сп'яніння затримали у Києві патрульні поліцейські.

Україна першою серед держав-партнерів отримає оновлений пакет цілей Партнерства з Альянсом до 2025 року.

Два українські інститути, які займаються розробкою вакцини від коронавірусу, презентують перші результати роботи вже у вересні 2021 року.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко анонсував зміни індикаторів для "зелених" зон.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков за підсумками переговорів Володимира Путіна з Олександром Лукашенком зазначив, що керівники двох країн обговорювали транш в 500 млн доларів, ситуацію з літаком Ryanair та інші питання.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування