Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини неділі і ночі: смерть Бешти і Слабошпицького, карантин улітку

Понеділок, 31 травня 2021, 08:00
Головні новини неділі і ночі: смерть Бешти і Слабошпицького, карантин улітку
CNN

Померли літературознавець Михайло Слабошпицький та колишній посол України в Таїланді Андрій Бешта, Ляшко прогнозує послаблення карантину влітку – актуальні новини 30 травня.

Про Слабошпицького

Український літературознавець, публіцист, громадський діяч і письменник Михайло Слабошпицький помер на 75-му році життя у ніч на неділю, 30 травня. Про причини смерті не повідомляється.

Про Бешту

Колишній посол України в Таїланді Андрій Бешта помер в ніч на 30 травня на острові Ко Ліпе на півдні Таїланду. За попередньою інформацією, Бешта помер від серцевого нападу.

Про карантин

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко прогнозує послаблення карантинних обмежень на літній період, оскільки "вже є карантинна втома, пандемічна втома".

Про інші важливі новини

Бойовики викрали учнів ісламської школи в місті Тегина в Нігерії  - мова йде щонайменше про 150 осіб.

За даними ЗМІ, Агентство національної безпеки США використовувало партнерські відносини з Службою військової розвідки Данії для стеження за високопосадовцями низки країн, включаючи канцлера Німеччини Ангелу Меркель, з 2012 по 2014 рік.

Троє громадян РФ і двоє місцевих поліцейських загинули, підірвавшись на саморобному вибуховому пристрої в Центрально-Африканській Республіці.

Романа Протасевича перевели в СІЗО КДБ, де знаходиться і його дівчина Софія Сапега, затримана разом з ним в аеропорту Мінська. Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей вважає, що Сапегу, яка є громадянкою РФ, можуть помилувати або передати для відбування покарання до Росії.

За останніми даними британських спецагентів, цілком ймовірно, що пандемія почалася саме з витоку коронавірусу з китайської дослідницької лабораторії.

Літак із гуманітарною допомогою для Індії для боротьби з COVID-19 вилетів з Києва до Делі.

Біля Офісу президента відбулася акція "Покажіть нам справедливість", яка відбувалася на підтримку Сергія Стерненка напередодні виголошення апеляційного рішення щодо його судового вироку.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...