Новини 6 травня: зустріч Зеленського та Блінкена, нові президентські рейтинги

Четвер, 6 травня 2021, 22:00
Новини 6 травня: зустріч Зеленського та Блінкена, нові президентські рейтинги

Зеленський та Блінкен обговорили реформи, Донбас і ще багато тем, Зеленський знов очолив президентський рейтинг, Порошенко - другий і сильно відстає, — актуальні новини 6 травня.

Про зустріч Зеленського та Блінкена

Президент Володимир Зеленський розповів, що обговорили з держсекретарем США Ентоні Блінкеном питання Донбасу, "Північного потоку-2" та реформ в Україні.

Водночас Ентоні Блінкен наголосив на важливості боротьби з корупцією для подальшого просування реформ в Україні.

Окрім того, відбулася зустріч держсекретаря США, голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та голів депутатських фракцій. Також була присутня заступниця Блінкена з політичних питань Вікторія Нуланд.

Про нові президентські рейтинги

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би Володимир Зеленський - 28% тих, хто візьме участь у виборах і визначився. За Петра Порошенка готові проголосувати лише 18% опитаних.

При цьому, якби зараз проходив другий тур виборів президента України, Зеленський набрав би 60,5% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосувати. Порошенко отримав би 39,5% голосів виборців.

Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради, найбільшу підтримку виборців отримала б партія "Слуга народу" - за неї готові віддати свій голос 28% тих, хто візьме участь у виборах і визначився. Наступною йде партія "Європейська солідарність" - її готові підтримати 18% опитаних.

Про інші важливі новини

Статки ста найзаможніших українців зросли на 42% за рік. Очолили рейтинг 2021 року Рінат Ахметов, Віктор Пінчук та Костянтин Жеваго.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що інцидент на Тернопільщині, коли п‘ятеро нетверезих молодиків намагалися увірватися на подвір’я, а його господар, захищаючись, смертельно поранив нападника, розслідуватиме Головне слідче управління Нацполіції.

Українці, ймовірно, співробітники розвідки, які викрали у Кишиневі колишнього суддю Миколу Чауса, пересувалися на орендованому авто з GPS-маячком, завдяки чому слідство змогло встановити їхній маршрут пересування. 

"Паспорти вакцинації", що підтверджують щеплення від коронавірусу, можуть запровадити в Україні з 1 липня. Поки що робоча назва документа – ковідний сертифікат.

Зеленський підписав закон, який розширює можливість чоловіка у праві догляду за дитиною.

"Червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусу скасовується на території Запорізької та Полтавської областей в ніч на 7 травня.

У Вінниці загорілася офісна будівля. Через велику площу пожежі та сильний вітер вогонь швидко поширився покрівлею споруди на складські приміщення. За попередніми даними - загинула одна людина.

ДБР завершило досудове розслідування у справі падіння військового літака АН-26Ш в Чугуєві 25 вересня 2020 року, а за цей час провело понад 150 експертиз.

Румунія збирається надати Україні та Молдові по 100 тисяч доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування