Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини суботи і ночі: Китай про шантаж вакцинами, загиблий військовий

Неділя, 27 червня 2021, 08:00
Головні новини суботи і ночі: Китай про шантаж вакцинами, загиблий військовий

Китай прокоментував звинувачення в шантажі України вакцинами, внаслідок обстрілу біля Пісків загинув старший солдат Андрій Гонар – актуальні новини 26 червня.

Про Китай і вакцини

Китай заявив, що постачає вакцини іншим країнам без будь-яких політичних умов, однак привітав вилучення Україною свого підпису під заявою про права людини в китайському регіоні Сіньцзян.

Водночас Китай прямо не відповів на конкретне звинувачення в тиску на Україну.

Голова комітету Верховної Ради із питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, нардеп від "Слуги народу" Олександр Мережко заявив, що комітет не отримував інформації про відкликання Києвом підпису під заявою щодо Сіньцзяну.

Раніше агентство Associated Press із посиланням на дипломатичні джерела повідомило, що Україна відкликала свій підпис під заявою понад 40 країн щодо розслідування порушення прав людини у Сіньцзяні після погроз Китаю зупинити постачання Україні вакцин.

Про Андрія Гонара

26 червня внаслідок обстрілу біля Пісків загинув старший солдат Гонар Андрій Миколайович.  Він служив у бригаді імені Виговського з 2019 року та був старшим водієм мотопіхотної групи. 

Військовий був уродженцем Кривого Рогу. Під час ворожого обстрілу він отримав осколкове поранення, не сумісне з життям.

Про інші важливі новини

Колишні та нинішні мешканці державних дач у Конча-Заспі, які протестують проти виселення, подали вісім позовів до суду, при цьому на двох орендарів дирекція Будинку відпочинку "Конча-Заспа" написала заяви в поліцію.

У Мінську внаслідок сильної зливи затоплено вулиці, деякі автомобілі майже повністю опинилися в воді.

На чемпіонаті Європи з футболу 2020 визначилися перші два чвертьфіналісти турніру – Данія та Італія.

Метт Генкок пішов з поста міністра охорони здоров'я Великобританії, через день після того, як вибачився за порушення карантинних правил під час COVID-19 – раніше у мережі з'явилися фотографії, на яких Генкок цілує свою помічницю Джину Коладанджело.

Всесвітня організація охорони здоров'я закликала повністю вакцинованих людей продовжувати носити маски, зберігати фізичну  дистанцію і застосовувати інші заходи безпеки при пандемії COVID-19 – це пов’язане з поширення дуже  заразного варіанту "Дельта" у світі.

На арені Virgin Hotels у Лас-Вегасі боксер Василь Ломаченко переміг японця Масайоші Накатані.

США та Німеччина до серпня хочуть домовитись про те, як допомогти Україні через запуск газопроводу "Північний потік-2"  та стримати Росію за допомогою санкцій.

У Києві вулицею Хрещатик декілька сотень людей влаштували ходу на честь Дня кримськотатарського прапора.

У Київській області випав град розміром з куряче яйце.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування