Новини 14 липня: скасування указу Зеленського, закон про мову тепер конституційний

Середа, 14 липня 2021, 20:56
Новини 14 липня: скасування указу Зеленського, закон про мову тепер конституційний

ВС скасував указ Зеленського щодо Тупицького, закон про функціонування української мови як державної визнали конституційним, в’їзд до ЄС може стати вільним – актуальні новини 14 липня.

Про Тупицького

Верховний Суд визнав незаконним і скасував указ президента Володимира Зеленського про скасування призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду.

В Офісі президента вважають, що Верховний Суд своїм рішенням намагається захистити корупційну систему і знищити судову реформу.

Про мовний закон

Конституційний суд визнав конституційним закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

У той час, народні депутати відкликали частину поправок до бюджетного законопроєкту №5551-2, які стосувалися вживання української мови; не відкликав правки лише Максим Бужанський.

Про в’їзд у ЄС

Посли ЄС дозволили включити Україну в перелік третіх країн, з яких дозволений в’їзд.

В МЗС привітали намір ЄС включити Україну у перелік третіх країн, з яких дозволені несуттєві поїздки, але нагадали, що таке рішення не означає автоматичної можливості в’їзду на територію всіх держав Євросоюзу.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт про реформу Вищої ради правосуддя, який передбачає перевірку на доброчесність членів ВРП, а також змінює порядок притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності.

Денис Монастирський, який претендує на посаду міністра внутрішніх справ, написав позитивний відгук на дисертацію депутата від партії "Опозиційна платформа – За життя" Іллі Киви.

Пенсіонери Міністерства внутрішніх справ влаштували сутичку з представниками правоохоронних органів біля будівлі Верховної Ради в середу.

Служба безпеки України викликала на допит 5 народних депутатів у так званій справі "Харківських угод".

Соціальна мережа Фейсбук повернула допис посла України в Чеській Республіці Євгена Перебийноса, який до цього видалила.

За минулу добу в Україні зафіксували 547 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, госпіталізовано – 409 інфікованих осіб, 25 людей померли, одужало – 797 осіб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...