Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини вівторка і ночі: "РівнеАзот", повені в Китаї, політ Безоса

Середа, 21 липня 2021, 08:00
Головні новини вівторка і ночі: РівнеАзот, повені в Китаї, політ Безоса

На заводі "РівнеАзот" сталася аварія, китайську провінцію Хенань накрила повінь, Безос полетів у космос – актуальні новини 20 липня.

Про ПАТ "РівнеАзот"

У Рівному на території заводу ПАТ "РівнеАзот" у цеху виробництва азотної кислоти сталася розгерметизація трубопроводу з нітрозними газами.

До міста наблизилася хмара рудого диму. Водночас рятувальники кажуть, що хімічно небезпечних речовин у повітрі не виявлено, загрози людям та довкіллю немає.

Жертв та постраждалих немає.

Про Китай

В китайській провінції Хенань сталася повінь унаслідок зливи, яка йшла протягом кількох днів.

Вода затопила вулиці, і річки вийшли з берегів. Повідомляється, що ураган пошкодив греблю Іхетань недалеко від міста Лоян - в конструкції з'явився 20-метровий пролом. Народно-визвольна армія попередила, що гребля може впасти будь-якої миті.

У десятках міст відбулися масові перебої в транспортному сполученні. У Чженчжоу метро зупинило роботу. 

Храм Шаолінь, відомий майстерністю ченців в бойових мистецтвах, був закритий.

12 людей загинули.

Про політ Безоса

Суборбітальна ракета New Shepard компанії Blue Origin вперше в історії компанії вивела на космічну висоту капсулу з людьми - з найбагатшою людиною світу Джеффом Безосом на борту.

Про інші важливі новини

В Україні оголосили першу підозру за піратство.

Бій між українцем Олександром Усиком і чемпіоном WBA, IBF, WBO і IBO в суперважкій вазі Ентоні Джошуа відбудеться 25 вересня у Лондоні.

У Національній академії наук опублікували дослідження, які дозволяють стверджувати про завершення фази спадання захворюваності на COVID-19 в Україні. Разом із тим існує загроза виникнення "вибухових темпів" наступного зростання – подібно до того, як це спостерігалось у деяких країнах світу з поширенням у них штаму "Дельта".

Мільярдера і давнього союзника колишнього президента США Дональда Трампа Томаса Баррака арештували в Лос-Анджелесі за звинуваченням у тому, що він нібито діяв як агент уряду ОАЕ.

В оргкомітеті Токіо-2020 не виключають скасування Олімпійських ігор в разі різкого збільшення кількості випадків COVID-19.

Міністерство охорони здоров’я оголосило відкриття 5 етапу вакцинації від COVID-19, з 21 липня зробити щеплення зможе кожен охочий. Можна вакцинуватися у найближчому пункті щеплення, центрі масової вакцинації або до вас може приїхати мобільна бригада, якщо ви записані в чергу, як організований колектив, у якому працює понад 50 осіб.

Вперше за майже 130 років Міжнародний олімпійський комітет вніс зміни у девіз Олімпіади, додавши до нього ще одне слово.

Люди з окупованих територій Донецької та Луганської областей України, які отримали російські паспорти, зможуть проголосувати на виборах депутатів Держдуми РФ в онлайн-форматі, вирішив Центрвиборчком Росії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування