Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Новини 27 липня: новий головнокомандувач, українці про "один народ"

Вівторок, 27 липня 2021, 21:22
Новини 27 липня: новий головнокомандувач, українці про один народ

Хомчак іде з посади: призначено нового головнокомандувача, українці відповіли Путіну на тезу про "один народ", український плавець встановив новий олімпійський рекорд — актуальні новини 27 липня.

Про нового головнокомандувача

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак йде з посади — таке рішення прийняв Зеленський. Він переходить на посаду першого заступника секретаря РНБО.

Новим головнокомандувачем призначений Валерій Залужний.

Про "один народ"

55% українців не погоджуються із заявою президента Росії Володимира Путіна про те, що "росіяни та українці – один народ" — про це свідчать результати опитування "Рейтинг". Водночас 41% опитаних підтримують це твердження.

Про Олімпійські Ігри

Український плавець Михайло Романчук виграв півфінал та встановив олімпійський рекорд на дистанції 800 метрів вільним стилем. Також до фіналу від України потрапив Сергій Фролов.

Українська змішана пара зі стрільби з пневматичного пістолета з 10-и метрів Олена Костевич і Олег Омельчук виборола бронзу Олімпійських ігор у Токіо.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

США на першому саміті "Кримської платформи" буде представляти міністр транспорту Пітер Буттіджедж.

У німецькому Леверкузені на території полігону, ймовірно, на об’єкті зі спалювання небезпечних відходів, стався потужний вибух — влада попросила жителів зачинити вікна і двері.

Мінінфраструктури працює над реалізацією будівництва 6 платних доріг у співпраці з приватними інвесторами — максимальна вартість користування ними залежатиме від транспортного засобу і сягатиме 4,2 гривні за кілометр.

Кілька тисяч вірян УПЦ МП святкували на Володимирській гірці 1033 річницю хрещення Русі.

За добу 26 липня в Україні зафіксували 681 новий випадок COVID-19 і 27 летальних випадків, госпіталізували 266 осіб, одужали 515 осіб. Також за минулу добу зробили 126 096 щеплень проти COVID-19.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування