Головні новини четверга і ночі: визнання COVID-сертифікатів, "Кримська платформа"

П'ятниця, 20 серпня 2021, 08:00
Головні новини четверга і ночі: визнання COVID-сертифікатів, Кримська платформа

COVID-сертифікатів у "Дії" офіційно визнали у Євросоюзі, 44 держави та організації: Кулеба назвав повний склад саміту "Кримської платформи" — актуальні новини 19 серпня і ночі.

Про COVID-сертифікати

Євросоюз офіційно визнав відповідність українських COVID-сертифікатів в застосунку "Дія" європейським — вони будуть прийматися для поїздок в країни ЄС з 20 серпня.

Про "Кримську платформу"

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що на першому саміті "Кримської платформи" погодили присутність 44 держави та організації, з них – 14 глав держав, урядів та ЄС.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору уряду США NASA погодилося тимчасово припинити роботу за контрактом на будівництво місячного модуля на 2,9 млрд доларів, який був укладений зі SpaceX Ілона Маска, після того, як мільярдер Джефф Безос подав у суд на агентство.

Таліби активізували пошуки людей, які, на їхню думку, співпрацювали із силами НАТО або з попереднім урядом Афганістану.

За результатами аналізу епідситуації щодо поширення коронавірусу та темпів вакцинації, у всіх регіонах України обіцяють посилити контроль за дотримання протиепідемічних заходів.

Президент Володимир Зеленський вважає, що жодна країна в Європі, та навіть у світі, не має такої антикорупційної інфраструктури як Україна, а корупція не може бути основним чинником при вирішенні питання щодо вступу України до НАТО.

Україна має завдання до 2035-го року побудувати професійний потужний флот — про це заявив Зеленський. Президент обіцяє, що "будуть і корвети, будуть і військові катери, будуть малі підводні човни".

Події в Афганістані не змінили плану підготовки візиту Зеленського до США, однак у зв’язку з розширенням програми візиту його зустріч з Байденом відбудеться 31, а не 30 серпня.

Велика Британія передала Україні дослідницький корабель "Джеймс Кларк Росс" для проведення антарктичних місій.

У середу ввечері на Закарпатті заблукали четверо дітей, які пішли в ліс збирати ягоди й гриби — у четвер зранку їх знайшли.

За добу 18 серпня в Україні зафіксували 1 560 нових випадків COVID-19, госпіталізували 665 осіб, померли 32 хворих, одужало 898 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 120 004 людей.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування