Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Новини 3 серпня: смерть Шишова, досягнення на Олімпіаді

Вівторок, 3 серпня 2021, 21:06
Новини 3 серпня: смерть Шишова, досягнення на Олімпіаді

Главу Білоруського дому знайшли повішеним у Києві, Україна виборола ще одну бронзу на Олімпіаді — актуальні новини 3 серпня.

Про Шишова

Голову Білоруського дому в Україні Віталія Шишова, який зник у Києві 2 серпня, знайшли повішеним у столичному парку.

Білоруський дім в Україні заявляє, що за Шишовим стежили, і що поліція про це знала. Водночас глава Нацполіції Ігор Клименко заперечив, що Шишов звертався до поліції щодо стеження за ним.

"Убивство Шишова — це ще один акт міжнародного тероризму з боку режиму Лукашенка" — європарламентарі відреагували на вбивство Шишова.

Основними версіями смерті Шишова українські силовики наразі називають самогубство та вбивство з імітуванням самогубства.

У знайденого повішеним білоруського активіста виявили травми — у нього здерта шкіра на носі, коліні та грудях.

Дівчина Шишова Божена Жолудь не вважає, що хлопець міг покінчити життя самогубством.

Керівник відділу розслідувань видання Bellingcat Христо Грозєв повідомив, що компанія спрямовує майже всі ресурси на розслідування смерті Віталія Шишова.

Про Олімпіаду

Борчиня Алла Черкасова здобуває для України бронзову нагороду Олімпіади у Токіо у вільній боротьбі до 68 кг. Це вже 7 медаль для України, з яких шоста бронза.

Українці Парвіз Насібов та нардеп Жан Беленюк пройшли у фінали Олімпійських Ігор у Токіо з греко-римської боротьби у категоріях до 67 та до 87 кілограмів, тим самим гарантували собі щонайменше срібну медаль.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

23 серпня Україна отримає від МВФ понад $2,7 млрд безоплатно та без жодних додаткових умов — рішення Ради керівників МВФ.

Будівлю "Квіти України", яку намагалися знести забудовники, внесли до об’єктів культурної спадщини Києва — тепер будь-які роботи зможуть виконувати лише за наявності письмового дозволу.

Швейцарія зняла обмеження на будь-які поїздки з України — для в’їзду в країну необхідно мати сертифікат про повний курс вакцинації, свіжий негативний тест на коронавірус або довідку про нещодавнє одужання.

Глава Збройних сил Валерій Залужний тимчасово заборонив посадовцям відвідувати зону проведення Операції об’єднаних сил через прийом-передачу посади командувача ООС.

За добу 2 серпня в Україні зафіксували 827 нових випадків COVID-19, госпіталізували 334 особи, померли 26 хворих, одужали 533 особи. Також за минулу добу 125 161 людину вакцинували проти COVID-19.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування