Головні новини п’ятниці та ночі: затримання проросійського пропагандиста, призначення ВРП

Субота, 18 вересня 2021, 08:00
Головні новини п’ятниці та ночі: затримання проросійського пропагандиста, призначення ВРП

СБУ затримала проросійського пропагандиста, Вища рада правосуддя призначила членів комісії для обрання складу ВККС — актуальні новини 17 вересня і ночі.

Про затримання пропагандиста

Служба безпеки України затримала у Борисполі проросійського пропагандиста, який більше року переховувався від слідства за заклики до поділу України. 

За даними джерел УП у правоохоронних органах, затриманого звати Роман Василишин.

Про призначення ВРП

Вища рада правосуддя призначила членів першого складу Конкурсної комісії, яка має обрати членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Франція заявила, що відкликає своїх послів у Сполучених Штатах та Австралії після того, як Канберра відмовилась від угоди з Францією з розробки підводних човнів на 40 мільярдів доларів.

У Харкові у вбиральні закладу харчування застрелився підприємець, за місцем проживання він залишив передсмертну записку.

США підтвердили, що переплутали терористів "Ісламської держави" з мирними мешканцями та завдали по останнім удару безпілотником в Кабулі 29 серпня – загинуло 10 цивільних осіб.

Зеленський присвоїв десятиразовому чемпіону Паралімпіади Максиму Крипаку звання Героя України — він завоював у Токіо сім нагород, із них – п'ять золотих.

Відмова Ради суддів призначити своїх представників до Етичної ради загрожує зірвати обіцянки про реальну судову реформу в Україні — Держдеп США.

На футбольному матчі Ліги чемпіонів "Динамо" – "Бенфіка", що пройшов у Києві 14 вересня, було багато можновладців і вони вели перемовини просто у VIP-ложі.

Авіакомпанія Ryanair планує "агресивне розширення" в Україні після її приєднання до угоди про "відкрите небо" з ЄС.

У Дніпрі ліквідували ботоферму з 5 тисячами ботів, яка працювала на замовлення кураторів з РФ та займалася зривом національної вакцинації в Україні.

За добу 16 вересня в Україні зафіксували 6 624 нових випадки COVID-19, госпіталізували 1 568 осіб, померли 99 хворих, одужали 1 914 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 122 906 людей.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування