Головні новини четверга та ночі: Зеленський і Ахметов, погрози Лукашенка

П'ятниця, 12 листопада 2021, 07:00
Головні новини четверга та ночі: Зеленський і Ахметов, погрози Лукашенка
Рінат Ахметов. ФОТО: FUTBIK.COM

Зеленський і Ахметов побили горщики після закону про олігархів і звільнення Разумков; Лукашенко погрожує перекрити газ Європі, якщо та закриє кордони — актуальні новини 11 листопада і ночі.

Про Зеленського і Ахметова

Стосунки між президентом Володимиром Зеленським і олігархом Рінатом Ахметовим почали псуватися після прийняття закону про олігархів, звільнення спікера ВР Дмитра Разумкова і зміни манери спілкування представників Офісу з Ахметовим і його людьми.

Про погрози Лукашенка

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що може перекрити газопровід "Ямал – Європа" у разі, якщо Європа вирішить закрити кордон. Лукашенко також попередив: якщо європейці запровадять нові санкції, неприйнятні для Білорусі, його країна відповідатиме.

Європейський союз відповів на це, що не дозволить самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку залякати себе погрозами перекрити постачання російського газу до Європи.

В Єврокомісії також нагадали, що ЄС вже запровадив чотири раунди санкцій проти режиму Лукашенка і зараз тривають дискусії щодо нових санкцій. "Газ – важливий ресурс і він не повинен використовуватися у геополітичних суперечках. Так само і люди не мають використовуватися", - заявили в Брюсселі.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Міністерство оборони Польщі опублікувало відео з кордону, на якому на території Білорусі видно людей у військовій формі зі снайперськими гвинтівками та ручними гранатометами.

Від суботи 13 листопада громадський транспорт у Київській області почне працювати з посиленими обмежувальними заходами.

Водій на "Тойоті" збив двох дітей, які переходили дорогу на зелене світло пішохідного переходу в Харкові.

Олександр Ткаченко написав заяву про відставку з посади міністра культури та інформаційної політики, зокрема, через раптове для нього рішення уряду забрати Держкіно в його міністерства та через малий бюджет, який планується виділити на культуру у 2022 році.

Державне бюро розслідувань оголосило підозру в хуліганстві позафранкційному народному депутату Гео Леросу за непристойний жест в стінах парламенту.

МОЗ пропонує розширити перелік професій, для яких вакцинація проти COVID-19 стане обов’язковою — зокрема хочуть додати працівників медичних закладів, органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств. 

Попри рішення Ради ЄС виключити Україну із "зеленого списку", вже десять країн Євросоюзу вирішили зберегти можливості для подорожей українців. А саме: Швеція, Ірландія, Австрія, Бельгія, Данія, Естонія, Кіпр, Нідерланди, Хорватія та Чехія.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що "нормальний кордон" між Україною та Росією, а також Україною і Білоруссю відсутній, і що 10 ділянок будуть особливо охоронятися через можливість підходу мігрантів з Білорусі.

10 листопада у світі діагностували понад 506 тисяч нових випадків захворювання на коронавірус. Найбільше нових випадків виявили у Німеччині, США, Британії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування