Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини п’ятниці та ночі: відповідь України Кремлю, справи проти нардепів

Субота, 18 грудня 2021, 07:00
Головні новини п’ятниці та ночі: відповідь України Кремлю, справи проти нардепів
Будівля МЗС України в Києві. Фото: Михайло ТКач, УП

Україна у відповідь висунула Кремлю умови на його вимоги до НАТО; Венедіктова порушила справи проти двох нардепів зі "Слуги" та одного з "ЄС".

Про вимоги Кремля до НАТО і відповідь України

МЗС РФ опублікувало проєкт договору про так звані "гарантії безпеки", які Владімір Путін вимагає від НАТО, і які Москва передала Вашингтону. В одному з пунктів Росія пропонує країнам НАТО взяти на себе зобов'язання, що "виключають подальше розширення НАТО, у тому числі приєднання України, а також інших держав". 

Генсек НАТО Столтенберг повідомив, що Альянс отримав вимоги Росії про так звані "гарантії безпеки". За його словами, НАТО розглядає можливість діалогу з РФ щодо цього питання, але будь-який діалог має включати занепокоєння Альянсу та позицію України.

У Білому домі також заявили, що Сполучені Штати бачили пропозиції Росії щодо переговорів  про так звані "гарантії безпеки", але наголосили, що без європейських союзників і партнерів переговорів не буде.

У МЗС України офіційно відреагували на поширені МЗС Російської Федерації проєкти договору із США та угоди із НАТО про так звані "гарантії безпеки", назвивши умови Києва для переговорів.

Про справи проти нардепів

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова порушила кримінальні провадження стосовно двох народних депутатів від фракції "Слуга народу" Олександра Куницького і Миколи Кириченка, а також щодо члена фракції "Європейська солідарність" Михайла Забродського щодо недостовірного декларування.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Президент Володимир Зеленський відповів на питання "Української правди" стосовно таємних візитів бізнесмена Іллі Павлюка до Офісу президента.

Віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко оголосив про зміну голови фракції "Голос", замість Ярослава Железняка буде Олександра Устінова.

Партія "Голос" заявила про "рейдерське захоплення" фракції у Верховній Раді після того, як віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко оголосив про зміну голови фракції "Голос".

Народному депутату Петру Порошенку слідчі Державного бюро розслідувань спробували вручити повістку про виклик на допит, однак він проігнорував їх та сів в автівку, поїхавши в невідомому напрямку.

Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван заявив у п'ятницю, що президент Росії Володимир Путін поки що не прийняв рішення про вторгнення в Україну.

Сполучені Штати проводять роботу щодо нових розширених пакетів військової допомоги Україні.

В Івано-Франківській області правоохоронці викрили організоване злочинне угруповання, яке залякувало, катувало людей і "вибивало" з них гроші.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: