Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини суботи і ночі: російські погрози НАТО, штам "Омікрон" в Україні

Неділя, 19 грудня 2021, 07:00
Головні новини суботи і ночі: російські погрози НАТО, штам Омікрон в Україні
фото: GETTY IMAGES

Росія перейшла до прямих погроз НАТО; штам "Омікрон" виявили в Україні – актуальні новини 18 грудня і ночі.

Про російські погрози НАТО

У Москві вважають недоречними вимоги США та НАТО до Росії щодо "деяких заходів" на її території й не бачать сенсу давати додаткові гарантії ненападу на Україну.

У МЗС Росії 18 грудня заявили, що у Заходу "є два шляхи" – або прийняти пропозицію РФ (погодитися з умовою, що Україна не вступить до НАТО), або "мати справу з військово-технічною альтернативою".

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр вважає, що президент РФ Володимир Путін може висувати вимогу щодо невступу України до НАТО, щоб виграти "щось менше".

Про штам "Омікрон" в Україні

В Україні виявили штам коронавірусу "Омікрон".

Особа, яка виявилась інфікованою цим штамом коронавірусу, повернулася з Об'єднаних Арабських Еміратів, де мала контакт з хворими на Covid-19. Пацієнт продовжує перебувати на лікуванні".

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Віце-канцлер, міністр економіки Німеччини Роберт Хабек вважає, що будівництво газопроводу "Північний потік – 2" було помилкою з геополітичної точки зору.

Київ на тлі загрози повномасштабної війни з РФ просить Вашингтон надати системи протиповітряної оборони, зокрема зенітно-ракетні комплекси Patriot.

На Софійській площі у Києві відбулася урочиста церемонія запалення вогнів головної ялинки країни, її висота перевищує 30 метрів.

Президент Володимир Зеленський погодив зміни до закону "Про громадянство України" щодо спрощеного набуття громадянства бійцями-іноземцями, що воювали або досі воюють в лавах ЗСУ, та громадянами держави-агресора, яких переслідують за політичні переконання на батьківщині.

З 15 грудня в Україні діють нові правила огляду осіб та транспорту, які перебувають у контрольованому прикордонному районі, в пункті пропуску/контролю через державний кордон України або на контрольному пункті в’їзду-виїзду (КПВВ).

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що чиновники Заходу повинні оголосити, які кроки вони зроблять, якщо Росія почне масштабну військову атаку проти України.

В суботу вранці Сенат Сполучених Штатів уклав угоду про підтвердження близько трьох десятків кандидатів на посади послів і керівні посади Держдепартаменту, що передбачає з-поміж іншого ухвалення санкцій проти "Північного потоку-2".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування