Головні новини вівторка і ночі: заява РФ про провокацію США, зрив обрання голови САП

Середа, 22 грудня 2021, 07:00
Головні новини вівторка і ночі: заява РФ про провокацію США, зрив обрання голови САП
Сергій Шойгу і Володимир Путін, фото: Getty Images

США відповіли Росії на заяву провокацію на Донбасі; комісія таки провалила обрання керівника САП — актуальні новини 21 грудня і ночі.

Про заяву Росії щодо провакації США

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що 120 американських військових-найманців привезли на схід України хімічну зброю та готують провокацію.

Представник Пентагону Джон Кірбі назвав "неправдивими" заяви міністра оборони Росії Сергія Шойгу щодо провокацій США на Донбасі з хімзброєю. А представник Державного департаменту США Нед Прайс заявив, що не "Україна чи Сполучені Штати", а Росія відповідає "за ескалацію напруги" на Донбасі.

Про обрання голови САП

Члени комісії з обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не змогли набрати достатньої кількості голосів для обрання очільника відомства, проти цього голосували майже усі члени, обрані Верховною Радою.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

У Росії створили національний стандарт із інструкцією для швидкої організації братських могил під час війни чи надзвичайних ситуацій.

Журналістка Мирослава Гонгадзе повертається в Україну у зв’язку з призначенням на посаду керівника "Голосу Америки" в Східній Європі.

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що Росія виступає проти кровопролиття та хоче вирішувати питання у дипломатичний спосіб, маючи гарантії безпеки.

Адміністрація президента США Джо Байдена вивчає, чи можуть і як Сполучені Штати підтримати антиросійське повстання, якщо президент Росії Володимир Путін розпочне повномасштабне вторгнення в Україну.

Посол Британії Мелінда Сіммонс зазначила, що стежить за справою проти народного депутата, експрезидента Петра Порошенка, та наголосила на важливості неупередженого розслідування.

Радник президента США з нацбезпеки у розмові з помічником президента РФ заявив, що діалог з Росією з питань щодо так званих "гарантій безпеки" буде можливий тільки якщо стосуватиметься занепокоєнь США щодо дій Росії та відбуватиметься у координації з європейськими союзниками та партнерами.

Неподалік від міста Надвірна Івано-Франківської області стався землетрус магнітудою 2,6 бала.

20 грудня у світі діагностували понад 745 тисяч нових випадків захворювання на коронавірус. Україна посідає 5 місце у світі за добовою смертністю.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...