Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини четверга і ночі: військовий облік жінок, переговори Путіна і Байдена

П'ятниця, 24 грудня 2021, 07:00
Головні новини четверга і ночі: військовий облік жінок, переговори Путіна і Байдена
ФОТО: GETTY IMAGES

У Міноборони пояснили, коли жінкам йти у військкомати; Путін анонсував переговори  в Женеві – актуальні новини 23 грудня.

Про Путіна і Байдена

Президент РФ Володимир Путін анонсував переговори зі США на  початку року в Женеві.

Високопоставлений чиновник адміністрації Джо Байдена повідомив, що Штати готові провести переговори з Росією вже в січні.

Водночас речниця Білого дому Джен Псакі сказала, що Байден ще не домовився про час і місце нових переговорів з Путіним. За її словами, хоч США "очікують переговори на початку січня", вона не може це підтвердити, оскільки деталі зустрічі ще не доопрацьовані.

Про жінок та військкомати

У Міністерстві оборони надали роз'яснення щодо процедури постановки на військовий облік українських жінок.

Процедура така сама, як у чоловіків, і стосується не всіх, а лише представниць певних професій.

11 жовтня Міноборони видало наказ №313, який перелічує трохи більше 100 професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, і зобов'язує жінок цих професій стати на облік військовозобов'язаних.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний каже, що наказ №313 виник, щоб порахувати жінок, яких можливо використовувати під час захисту держави.

Про інші важливі новини

Народний депутат, член фракції "Опозиційна платформа – За життя" Олександр Пономарьов – громадянин Росії. Підтвердження цієї інформації журналісти отримали з двох незалежних одне від одного джерел, у яких є доступ до системи "Роспаспорт".

Народний депутат Євген Шевченко, який відомий своїми поїздками до Олександра Лукашенка в Мінськ, заявив, що СБУ відкрила справу проти нього за статтею "Державна зрада".

Чехія змінила правила в'їзду для українських громадян і з 27 грудня вимагатиме негативний результат ПЛР-тесту навіть від щеплених двома дозами вакцини.

"Укрзалізниця" повідомила, що ялинка, яку шукали правоохоронці 23 грудня, знайшлася, і зараз її встановлюють. Також компанія заявляє, що її ціна не 5 мільйонів, а 600 тисяч грн.

За даними ЗМІ, збройні сили Японії та США розробили план спільної операції  у разі "непередбачених обставин" на Тайвані.

За добу 22 грудня у світі виявили 973 256 нових випадків коронавірусу – це найбільший щоденний приріст за час пандемії.

Голова фракції "Слуги народу" у Верховній Раді Давид Арахамія використав чартерний літак для робочої поїздки в Миколаїв, який, за даними УП, міг оплатити бізнесмен Юрій Калюжний.

СБУ оголосила підозру керівнику російської військової компанії "Вагнер", який командував бойовими діями проти сил АТО під Дебальцевим.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: