Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини п’ятниці і ночі: військові США в Східній Європі, суперечка Байдена й Зеленського

Субота, 29 січня 2022, 07:00
Головні новини п’ятниці і ночі: військові США в Східній Європі, суперечка Байдена й Зеленського
ФОТО: GETTY IMAGES

Зеленський та Байден посперечалися про рівень загрози нападу РФ – CNN; США перекинуть війська в країни НАТО Східної Європи – актуальні новини 28 січня.

Про Зеленського та Байдена

За інформацією CNN від анонімного "українського посадовця високого рівня", президент США Джо Байден та президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові посперечалися про те, наскільки серйозна загроза російського вторгнення.

Реклама:

У Білому домі назвали ці анонімні коментарі такими, що не відповідають дійсності, зокрема щодо майже невідворотного вторгнення Росії у лютому. 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заперечив ці чутки.

Згодом Зеленський сказав, що "не бачимо більшої ескалації, ніж вона була раніше" і що наразі йому доводиться спростовувати слова іноземців про те, що в Україні "уже завтра розпочнеться війна". За словами Зеленського, він пояснив Байдену, що Україні наразі потрібно стабілізувати свою економіку через вплив загальної світової паніки. Така паніка, за його словами, дорого коштує економіці України.

ВІДЕО ДНЯ

Також Зеленський сказав, що він глибше розуміється на проблемах України, ніж Байден, бо живе в Україні.

Про війська США

Байден заявив, що США "найближчим часом" перекинуть війська в країни НАТО Східної Європи. Повідомляється, що військових буде "не дуже багато".

Про інші важливі новини

З 31 січня у Львівській області посилюють карантинні обмеження.

Службовцю Національної гвардії Артемія Рябчука, який убив з автомата п’ятьох і поранив ще п’ятьох на заводі "Південмаш" у Дніпрі 27 січня, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави строком на 60 діб.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь воюватиме, якщо хтось нападе на неї чи на Росію.

На 49 році життя помер український боксер Володимир Вірчис: його знайшли повішеним у Києві, поліція відкрила кримінальне провадження.

За словами The Wall Street Journal, західні посадовці оборонних відомств впевнені, що Росія "завершила останні приготування до вторгнення в Україну", надіславши на кордон медичні підрозділи. За даними ЗМІ, Росія накопичує запаси крові та медичні матеріали до військ, розквартированих поблизу українських кордонів.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що на кордоні з Україною Росія розмістила близько 112 тисяч військових, а разом із морською та авіаційною компонентою — близько 130 тисяч, що на 20 тисяч більше, ніж було у грудні.

"Чорт забирай, що робить одна країна з танками біля кордонів іншої?" — мільярдер та засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон закликав лідерів бізнесу об'єднатися та відстояти суверенітет України в умовах агресії з боку РФ.

НАБУ викрило народного депутата фракції "Слуга народу" Сергія Кузьміних на хабарі — наразі відомо, що йдеться про відкати на медобладнанні.

Керівник федеральної розвідки Німеччини Бруно Каль заявив, що Росія готова атакувати Україну, але остаточного рішення ще не прийнято.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування