15 серпня 2016

Архів

Публікації

Імітатори реформ. Чому Захід має відмовити Порошенку у фіндопомозі та безвізовому режимі

Це editorial – текст, що не має персонального авторства, а відбиває одностайну позицію редакції "Європейської правди" та редколегії "Української правди"... Є всі підстави стверджувати: до фальсифікації реформ долучилося керівництво країни...

Митниця+1. Кабмін готує нового ревізора

Напередодні уряд створив міжрегіональну митницю ДФС. ЕП з'ясовувала, що це за орган, і чому платники податків повинні його утримувати.(Рос.)

Путін та імперія. Чому ніякої масштабної інтервенції не буде

Володимир Володимирович бореться не за велику імперію з великим майбутнім. Путін бореться за збереження власної влади. Заради якої він готовий пожертвувати і імперією.

Головне про скандал вікенду. Що таке е-декларування і чим загрожує зрив запуску

Рішення НАЗК про запуск системи електронних декларацій без сертифікації Держспецзв'язку фактично є дозволом на приховування реальних доходів.
Колонки

Про патрульну службу, ремені та слабаків, що ними пристібаються

Новини
23:23
Назаренко просить для бійців спецзасоби проти лазерної зброї
Голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко заявляє про необхідність взяття на озброєння захисних спецзасобів проти лазерної зброї, що застосовується бойовиками і російськими військовослужбовцями.
23:11
СБУ затримала росіянина, який намагався вивезти деталі для військових літаків
Співробітники СБУ затримали громадянина Росії, який незаконно намагався вивезти з України товари військового призначення.
22:52
У Києві заборонили купатися на 4 пляжах
Станом на 15 серпня у Києві заборонили купатися на 4 міських пляжах.
22:21
Прокуратура Криму розслідує присвоєння окупантами майна МВС
Прокуратура Автономної республіки Крим почала розслідувати присвоєння майна Міністерства внутрішніх справ України представниками російської окупаційної влади Криму.
21:59
Назаренко: РФ спостерігала за українськими прикордонниками з повітряної кулі
Держприкордонслужба заявляє про використання Росією повітряної кулі на адмінкордоні з анексованим Росією Кримом для спостереження за українськими прикордонниками.
21:29
У липні споживчі настрої українців погіршилися
У липні 2016 року споживчі настрої українців погіршилися: індекс споживчих настроїв становив 50,1, що на 2,6 п. менше червневого показника.
21:14
Один українець загинув і двоє постраждали в ДТП у Московській області
Внаслідок ДТП на федеральній трасі в Московській області Росії один українець загинув і двоє постраждали.
20:37
До Ради скерували подання про згоду на затримання Чауса
До Верховної Ради направили подання про згоду на затримання та арешт судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, якого звинувачують у хабарництві.
20:15
"Ощадбанк" подав позов проти "Креатива" на 200 мільйонів доларів
Господарський суд Кіровоградської області почав провадження за позовом "Ощадбанку" до компанії "Креатив Груп" про стягнення 182,4 млн доларів, 12,8 млн євро і 117,2 млн гривень.
19:44
фотоБійця з "Миротворця" у Сєвєродонецьку відпустили на поруки
За Дмитра Іващенка поручилися народні депутати Юрій Тимошенко та Дмитро Лінько
19:42
У Києві невідомі вистрілили у чоловіка з авто і втекли
На Харківському шосе у Києві невідомі вистрілили у чоловіка та втекли на автомобілі Daewoo.
19:11
Шойгу заявив, що РФ та США близькі до спільних військових дій в Алеппо
Росія і США близькі до початку спільної боротьби з терористами в сирійському Алеппо.
18:45
Бойовики за день 18 разів обстріляли позиції українських військових
На Донецькому напрямку в Авдіївській промзоні незаконні збройні формування продовждили збройні провокації із застосуванням мінометів різних калібрів.
18:18
"Укрзалізниця" призначила додаткові поїзди з Києва до Одеси
ПАТ "Укрзалізниця" призначила на 19, 20, 27 та 28 серпня 2016 року додаткові рейси за маршрутом Одеса - Київ.
17:53
Перевезення з Донбасу в Крим є нелегальними – міністерство
Прямі автобусні перевезення між анексованим Кримом та окупованими територіями на Сході України є нелегальними.
17:43
У ЄС закликають до швидкої атестації системи е-декларування
Система електронних декларацій має отримати сертифікацію, адже це головна умова, за якої вона допоможе у боротьбі з корупцією.
17:37
Екс-керівника банку "Київська Русь" оголосили в міжнародний розшук
Служба безпеки України викрила колишнього топ-менеджера банку "Київська Русь" на розкраданні 44 мільйонів доларів.
17:19
Через насильство над дитиною у санаторії відкрили кримінальне провадження
Батько 8-річної Каті, яку насильно прив'язали до стільця для заспокоєння у санаторії "Орлятко", Андрій Наливайко написав заяву в Ірпінській РВВС.
17:14
"Газпром" поставив на окупований Донбас ще 1,2 млрд кубометрів газу
Російський "Газпром" заявив, що в 1 півріччі 2016 року поставив в Україну 1,224 млрд кубометрів газу, хоча за офіційними даними "Нафтогазу" в 1 півріччі імпорт газу з Росії взагалі не здійснювався.
17:07
Геращенко: в питанні заручників все залежить від волі Москви
Уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на окупованому Донбасі Ірина Геращенко сподівається, що Росія "налаштує бойовиків на конструктив" у питанні звільнення заручників.
16:59
Глава НАЗК: система е-декларацій не знищить кримінальну відповідальність
Голова Національної агенції з питань запобігання корупції Наталія Корчак вважає, що НАБУ знайде юридичний шлях притягнення корупціонерів до відповідальності навіть за неатестованої системи електронних декларацій.
16:46
Ситник підозрює, що з Манафортом і грошима ПР буде довга історія
"Що стосується Манафорта – тут трохи складніше, бо там немає конкретизації, за що це (виділено кошти), і він не займав посаду в Україні. Це трохи довша історія – і прогнози я не робитиму", – додав директор НАБУ.
16:39
Е-декларування без сертифікації дозволить приховування доходів - віце-прем'єр
Запуск системи електронного декларування за рішенням НАЗК без відповідного сертифікування Держспецзв`язком по суті є дозволом на безкарне приховування доходів.
16:27
Суд над "діамантовим прокурором" відмовив НАБУ і взявся за свідків
Голосіївський районний суд міста Києва у справі так званих "діамантових прокурорів" відмовив у задоволенні клопотання НАБУ та перейшов до допиту свідків сторони обвинувачення.
16:23
Російські опозиціонери попросили в України візи в Крим
Кандидати в депутати Держдуми РФ від партії ПАРНАС в Краснодарському краї звернулися в українське консульство за транзитною візою, щоб мати можливість потрапити в окупований Крим для агітації.
16:15
Суддя звільняється, щоб не пояснювати, звідки нерухомість на 35 млн - ЗМІ
Сім’я судді Київського апеляційного адміністративного суду Ярослава Мамчура володіє елітними будинком та квартирою у Києві вартістю майже 35 мільйонів гривень.
16:08
Суд дав доступ до контрактів компанії, яку пов'язують з Мартиненком
Солом'янський районний суд Києва дозволив перевірку контрактів компанії-посередника Bollwerk Finanzierungs-und Industriemanagement AG, через яку експортується продукція державної Об'єднаної гірничо-хімічної компанії.
15:50
Світовий банк поскаржився на нездатність України освоювати кошти
Нездатність України освоїти надані їй кошти - глобальна проблема, з якою стикаються всі її основні кредитори - старший менеджер портфеля проектів Світового банку в Україні Клавдія Максименко.
15:26
Інформація про гонитву за вбивцями Шеремета – фейк
Інформація про нібито переслідування підозрюваних у справі про вбивство одного з керівників Української правди Павла Шеремета не є правдивою.
15:17
Ситник сподівається, що британці змінять практику й видадуть Онищенка
"Фактично немає випадків, коли з Британії видавали, але в мене є сподівання, що у зв’язку з тим, що це новостворений орган – НАБУ, у створення якого великий внесок зробила саме Великобританія – можливо, це буде приводом змінити цю практику", – заявив директор НАБУ.
15:17
Прокуратура оголосила у розшук "заступника міністра" бойовиків
Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно так званого заступника міністра внутрішніх справ терористичної організації "ЛНР".
15:17
Судді Швецю вручили копію клопотання про відсторонення від посади
Судді Вищого господарського суду Віктору Швецю вручили копію клопотання про відсторонення від посади судді у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.
15:06
Кримчанина оштрафували за публікацію символіки "Правого сектору"
Окупаційний Армянський міський суд Сімферополя призначив 18-річному місцевому жителю 1 тисячу рублів штрафу за публікацію у соцмережі символіки "Правого сектору".
14:56
Демократи заявили, що команда Трампа має розкрити проросійські зв'язки
Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп має оприлюднити інформацію щодо зв’язків співробітників свого передвиборчого штабу із російськими організаціями.
14:51
Ситник обурився переслідуванням працівниці НАБУ з боку СБУ
Директор НАБУ Артем Ситник стверджує, що справа СБУ проти однієї з працівниць НАБУ через начебто незаконне сумісництво є незаконною і обурливою.
14:41
відеоСитник: У ГПУ до працівників НАБУ застосували силу
До працівників НАБУ, яких у п'ятницю утримували в генеральній прокуратурі, застосовували незаконні заходи фізичного і морального впливу.
14:39
Манафорт відхрещується від "чорної готівки" партії Януковича
Керівник передвиборчого штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт заперечує отримання 12,7 млн доларів з "чорної бухгалтерії" партії Віктора Януковича.
14:28
У РФ справу директора української бібліотеки повернули слідчим
Прокуратура не стала затверджувати обвинувальний висновок у справі стосовно директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної, обвинуваченої у розтраті і екстремізм, і повернула справу назад слідчим.
14:26
Інтерпол вирішує долю Онищенка
Генеральний секретаріат Інтерполу має ухвалити рішення щодо запиту на оголошення депутата Олександра Онищенка в міжнародний розшук.
14:16
документРосійський старлей, схоплений біля Троїцького, сидить під вартою
Підозру Олексію Седикову оголосили 15 липня - і того ж дня Сєвєродонецький міський суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
14:06
На Донбасі впіймали 20-річного узбека, який воював за бойовиків
13 серпня СБУ впіймала на Донеччині громадянина Узбекистану – учасника терористичної організації "ДНР", який приймав участь у обстрілі українських військових у селі Широкине.
13:44
Бойовики продовжують укріплюватися на лінії зіткнення – розвідка
Основні зусилля бойовиків зосереджувались на посиленні передових підрозділів, поповненні запасів боєприпасів і пально-мастильних матеріалів та удосконаленні фортифікаційного обладнання переднього краю.
13:38
Гройсман: е-декларування має запрацювати повноцінно
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що рішення для повноцінного запуску системи електронного декларування мають бути прийняті у найкоротші терміни.
13:24
Очільники Держспецзв’язку та НАЗК відповідальні за зрив е-декларування - TI
Держспецзв’язок та Національна агенція із запобігання корупції всіляко саботували процес надання атестату комплексній системи захисту інформації, щоб зірвати запуск електронного декларування.
13:22
Луценко і Ситник обговорять конфліктну ситуацію між НАБУ і ГПУ
Генеральний прокурор Юрій Луценко і директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник планують обговорити конфліктну ситуацію, що виникла між відомствами, на зустрічі 17 серпня.
13:21
СБУ звинуватила працівницю НАБУ в корупції через тренерську діяльність
СБУ стверджує, що викрила на корупції заступницю начальника одного з відділів Національного антикорупційного бюро, яка начебто незаконно заробляла гроші в іншій організації.
13:08
доказиСправу Лікарчука передали суду, думають про долю студентів-брехунів
Уже відраховано 26 студентів, що подали недостовірні дані про результати ЗНО та відповідні документи направлено до вищих навчальних закладів ще стосовно 174 осіб.
13:02
"Держгідрографія" купила вугілля з зони АТО переплативши вдвічі
ДУ "Держгідрографія" 10 серпня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ "Арагон ТК" про постачання вугілля на 1,52 мільйона гривень.
12:43
Лавров заявив, що РФ не розірве дипломатичні відносини з Україною
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров стверджує, що РФ не зацікавлена в розриві дипломатичних відносин з Україною.
12:43
За добу в зоні АТО поранення отримав 1 боєць – штаб
За добу в зоні проведення антитерористичної операції 1 військовий зазнав поранень.
12:37
У ДФС кажуть, що виконали усі доручення Гройсмана
Відповідно до наданих доручень Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом під час наради з представниками бізнесу 12 липня 2016 року Дежавною фіскальною службою проведено аналіз діяльності служби та її територіальних органів.
12:27
Підготовку диверсій у Криму "шиють" уже 9 підозрюваним
Кількість затриманих у так званій "справі про підготовку диверсій у Криму" збільшилася до дев'яти осіб.
12:10
відеоВигнаний бойовиками чеченець розповів про офіцерів РФ у окупованих районах
37-річний чеченець, який воював за луганських і донецьких бойовиків, прийшов у неділю на український блокпост "Майорськ" і заявив про намір воювати за Україну.
11:59
Силовики кажуть, що Войцеховський співпрацює зі слідством
Бізнесмен і забудовник Анатолій Войцеховський, якого підозрюють у несплаті податків не переховується від слідства, а співпрацює з ним.
11:51
В Міноборони Польщі поклали квіти до пам’ятників воїнам УНР
Представник Міністерства оборони Польщі поклав квіти до пам’ятників воїнам Української Народної Республіки.
11:44
Активісти: Через хитрощі з e-декларуванням гривня може впасти
Активісти вимагають повноцінного запуску системи електронного декларування активів державних службовців України.
11:35
НАБУ підтверджує, що Манафорт фігурує в "амбарній книзі" партії Януковича
Серед прізвищ осіб у списку так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, яку за заявою Віктора Трепака розслідують детективи Національного антикорупційного бюро України, значиться з-поміж інших Пол Манафорт.
11:29
На Подолі з банківської скриньки поцупили $240 тисяч та 3 кг золота
Столичні правоохоронці розшукують зловмисників, які викрали з банківської скриньки у Подільському районі 210 тисяч доларів, близько 23 тисяч євро та більше трьох кілограмів золота.
11:29
Лавров пообіцяв налаштувати сепаратистів "на конструктив"
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров стверджує, що російська влада виконає свою частину Мінських угод щодо мирного врегулювання конфлікту на сході України.
11:04
Глава штабу Трампа міг отримати $12,7 млн з "чорної" каси Партії регіонів - NYT
Керівник передвиборчого штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт міг отримати 12,7 мільйона доларів з України з 2007 по 2012 рік.
11:03
РФ зробила конкретні пропозиції по відновленню співпраці з НАТО - Лавров
РФ передала НАТО на минулому засіданні Ради Росія-НАТО конкретні пропозиції щодо відновлення військового співробітництва.
10:50
Бойовики вночі обстріляли пункт "Майорськ"
Бойовики вночі обстріляли контрольний пункт "Майорськ" в донецькій області.
10:35
ЄС нагадує: вони вимагають створити атестовану систему е-декларування
Запуск системи електронного декларування з сертифікатом технічної безпеки є ключовою умовою.
10:28
Адвокат Войцеховського запевняє, що він під Києвом, а не в Росії
За його словами, Войцеховський перебуває біля Києва у своєї співмешканки й нікуди не тікав.
10:08
Польща знайшла можливість заблокувати Nord Stream-2 - росЗМІ
Польщі вдалося заблокувати створення СП "Газпрому" з європейськими компаніями для будівництва трансбалтійського газопроводу Nord Stream 2.
09:58
Штайнмаєр - прихильник зближення з Росією
"Ми повинні зберігати діалог, шанобливо і критично орієнтований на досягнення рішень", - наголосив німецький міністр.
09:56
Ціни на нафту ростуть на очікуваннях обговорення "заморозки" видобутку
Світові ціни на нафту в понеділок продовжують рости на тлі очікувань, що нафтовиробники почнуть дії для відновлення балансу попиту і пропозиції на ринку.
09:38
Керівниця НАЗК має "багато позитиву" щодо недоліків e-декларування
"Є недоліки технічного характеру, деякі юридичні моменти потрібно врегулювати – це все робочі моменти, робочий режим", – зазначила Наталія Корчак.
09:35
Росія намагалася купити українського плавця Говорова за 1 млн доларів
09:22
У Нью-Йорку евакуювали аеропорт через фейкові повідомлення про стрілянину
До поліції міста надійшли повідомлення про стрілянину в терміналі 8 близько 21.30 за місцевим часом та о 22.15 - в терміналі 1. Обидва термінали незабаром були евакуйовані.
08:53
Кабмін перейшов на e-документообіг – сподіваються пришвидшитися на 50%
"Наступним етапом впровадження електронного документообігу стане перехід на електронний режим узгодження нормативно-правових актів, що значно прискорить роботу уряду", – повідомив Саєнко.
08:36
У Туреччині затримали 2 полковників
2 полковників, підозрюваних в причетності до спроби перевороту, були затримані у місті Конья в неділю.
07:41
Штаб: Сили АТО відбили атаку ДРГ, бойовики зазнали втрат
За минулу добу в зоні АТО бойовики 64 рази відкривали вогонь: 23 обстріли зафіксовано на Донецькому напрямку, 28 - на Маріупольському і 8 - на Луганському.
06:52
У Сирії смертник підірвав автобус, загинули 15 осіб
14 серпня в сирійській провінції Ідліб, неподалік від турецького кордону, терорист-смертник в автобусі привів в дію вибуховий пристрій, в результаті чого, як мінімум, 15 людей загинули.
06:10
Трамп звинуватив в своєму низькому рейтингу "продажні" ЗМІ
Кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп назвав причиною свого низького рейтингу «противні і продажні» ЗМІ.
05:28
В Ріо пограбували чотирьох спортсменів
У Ріо-де-Жанейро пограбували власника олімпійського золота, американського плавця Райана Лохте і ще трьох членів збірної США з плавання.
04:37
У Пакистані весільний автобус впав в ущелину, загинули 25 осіб
У пакистанському штаті Азад Кашмір автобус, який віз гостей на весілля, впав в ущелину. В результаті події загинули, щонайменше, 25 осіб, включаючи жінок і дітей.
03:42
У США починається суд над російським хакером, сином депутата
У понеділок, 15 серпня, в США почнеться процедура вибору присяжних для федерального суду над російським хакером Романом Селезньовим, батько якого представляє партію ЛДПР.
03:11
РосЗМІ: Відповіддю РФ на "спробу терактів" в Криму може стати загострення на Донбасі
На засіданні Ради безпеки Росії в четвер, присвяченому інциденту в Криму не були вироблені конкретні кроки щодо України: розробити і запропонувати такі заходи доручено профільним міністерствам і відомствам.
02:25
Прокурору, який на блокпосту показав паспорт "ДНР", оголошено про підозру
Прокурору, який перетинав блокпост в зоні АТО з підробленим паспортом, оголошено про підозру.
01:43
Бойовики "Боко Харам" показали викрадених 2 роки тому школярок
Екстремістське угруповання "Боко Харам" випустила відео з викраденими більше двох років тому школярками з нігерійського міста Чібок.
01:00
В Україні офіційно запрацювала система е-декларування
15 серпня в 00 годин 00 хвилин в Україні офіційно запрацювала система електронного декларування.
00:34
Штайнмаєр і Лавров обговорять ситуацію в Криму
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр в ході візиту в РФ 15 серпня обговорить з главою російського МЗС ситуацію в Криму.