17 квітня 2001

Архів

Новини
23:48
Хто замінить Потебенька?
Помиляються ті, хто вважає, що після невдалої спроби Верховної Ради відправити генпрокурора Михайла Потебенька у відставку хмари над його головою надовго розвіялися. Не парламент і не опозиція становлять сьогодні головну загрозу для продовження кар’єри пенсіонера-інваліда на цій важливій для країни посаді.
23:47
"Чи згодні ви, щоб президент України Леонід Кучма написав заяву про відставку?"
Приблизно так звучить формулювання питання для референдуму про недовіру Кучмі, запропоноване Тимошенко. У вівторок на засіданні ради Форуму нацпорятунку опозиція мала остаточно визначиться з ідеєю відсторонення Кучми.
23:27
Такого приводу для чуток журналісти не отримували давно...
"Я, в принципі, боюсь кожного дня. Комусь не подобається моя надто велика активність, а декому не подобається, що я мало активна. Я не знаю, що може прийти у голову комусь щодо мене", - сказала Мирослава Гонгадзе у Варшаві.
19:15
У Європу через…
В парламенті України створене міжфракційне об'єднання ВЄРЗР. Насамперед об'єднання має намір ініціювати підписання між Україною і Російською Федерацією угод про координацію діяльності в ПАРЄ.
17:58
Ющенку залишилося трохи більше тижня…
Кожного дня протягом як мінімум тижня Ющенко буде засинати і прокидатися з думкою про майбутнє парламентське голосування. Депутати можуть висловити йому недовіру, а можуть і не висловити. Голосування відбудеться в проміжку між 26 квітня і 17 травня.
15:35
Держава починає наступ на Інтернет
Службі безпеки України доручена реалізація державної політики у розробці, виготовленні, реалізації і придбанні спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв'язку і інших засобів негласного отримання інформації.
14:19
Вашингтон придавив Кучмі "м'яке підчеревце"
Як стало відомо, за рішенням про надання притулку майору Мельниченку стоїть розташований у Вашингтоні Міжнародний центр політики розвитку. За даними з Вашингтона ця організація отримала відповідні гарантії від державного департаменту США відносно Мельниченка ще 5 квітня.
13:52
Президент ще не давав конкретних вказівок щодо долі Ющенка
Президент ще не висловив депутатам свою остаточну позицію щодо того залишати Ющенка на посаді чи ні. Депутати від антиющенківських фракцій не знають, як будуть діяти, якщо президент не захоче позбутись прем'єра.
13:51
Доля Тимошенко вирішиться наступного тижня
Голова Верховного суду України Віталій Бойко вніс протест до судової колегії Верховного суду про скасування постанови президії Київського міського суду, який ухвалив рішення про повторний арешт Юлії Тимошенко.
13:31
"Я провожу проукраїнську політику і цим горджуся"
Ющенку відвели 40 хвилин, він не уклався, не дивлячись на те, що іноді швидко тараторив. Однак тримався спокійно, миролюбно, як би пропонуючи "Хлопці, давайте жити дружно". Його демонстративно простягнуту руку дружби, проте, знехтували, принаймні ті ж комуністи і агресивне "Яблуко".
10:54
Ющенко дійшов до чистилища
Прем'єр Ющенко уперше в історії України звітував за роботу уряду перед Верховною Радою. А сам парламент зробив перший крок до відставки Кабміну – вніс до порядку денного сесії проект постанови про відповідальність уряду. Навколо трибуни в сесійному залі спорудили стіну - з понад 40 коробок з 3,6 мільйонами підписів за Ющенка.
10:43
Мирослава Гонгадзе не отримувала політичного притулку в США?
"Ми підтримували партнерство з Україною, яке базується на її незалежності, демократії і ринковій орієнтації. Але ми завжди були віддані принципам справедливості і свободи". Спікер Держдепу Річард Баучер говорить про офіційну позицію США щодо надання притулку.