Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посольство РФ у Британії запропонувало зустріч синові померлої від "Новічка"

Неділя, 3 березня 2019, 18:49

Посольство РФ у Великобританії готове зустрітися з Еваном Хоупом, сином померлої від "Новічка" Дон Стерджесс.

Про це йдеться у відповіді прес-секретаря посольства на питання ЗМІ про лист Хоупа до президента РФ Володимира Путіна, опублікований у виданні Mirror, йдеться на сайті дипмісії.

"Плануємо послати Е.Хоупу доповідь "Солсбері: питання без відповідей", яку підготувало посольство у зв'язку з річницею інциденту в Солсбері. В ній викладено все, що відомо російській стороні про цю справу. Посольство також готове зустрітися з Е.Хоупом з тим, щоб постаратися відповісти на всі питання щодо російської офіційної позиції", - йдеться в повідомленні.

Водночас у посольстві не відповіли на заклик Хоупа до Путіна дозволити британської поліції допитати підозрюваних у злочині.

Нагадаємо:

  • Син Дон Стерджесс, яка загинула в результаті дії нервово-паралітичного речовини "Новічок" звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням видати правоохоронцям Великобританії двох росіян, яких підозрюють в отруєнні, для допиту.
  • 4 березня 2018 року до відділу інтенсивної терапії окружної лікарні Солсбері було доправлено 66-річного екс-співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля разом з дочкою, які, як згодом з'ясувалося, були отруєнінервово-паралітичною речовиною "Новічок" епохи холодної війни.  
  • 30 червня у сусідньому з британським Солсбері місті Еймсбері виявили двох людей без свідомості. Поліція припускала їх контакт з невідомою речовиною, а згодом заявила, що вони отруїлися нервово-паралітичною речовиною "Новічок" після контакту із забрудненим предметом. 
  • 44-річна Дон Стерджесс з Солсбері та 45-річний Чарлі Роулі з Еймсбері перебували у критичному стані. Стан Роулі покращився, згодом у нього почалися проблеми із зором, в той час як Стерджесс померла.
  • Британія стверджує, що за отруєнням стоїть Росія, оскільки використану нервово-паралітичну речовину було розроблено Радянським союзом. У Москві звинувачення відкидають. 
  • У вересні британські прокурори назвали імена двох росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це – Александр Петров та Руслан Боширов. 
  • Росіянина, який називав себе "Русланом Бошировим", насправді звати Анатолій Чепіга, він – полковник ГРУ. Другий підозрюваний - "Олександром Петров" - військовий лікар і полковник ГРУ РФ Александр Мішкін. Журналісти виявили, що він неодноразово їздив в Україну, зокрема під час Майдану 2013 року, і до невизнаної Придністровської республіки.
  • Згодом стало відомо про ще одного російського підозрюваного, відомого під вигаданим іменем "Сергєй Федотов".
  • У лютому 2019 року поліція Британії заявила, що веде розслідування стосовно ще двох російських агентів, підозрюваних в отруєнні у Солсбері. Загальна кількість можливих російських учасників спроби вбивства Скрипалів становить п’ять осіб.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування