Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський розповів, як пропонував подарунок НАБУ за Альперіна

Понеділок, 2 грудня 2019, 15:35

Президент Володимир Зеленський заявив, що пропонував цінний подарунок працівникам НАБУ, які затримали контрабандиста Вадима Альперіна, але вони відмовились.

Джерело: відео на сторінці Зеленського у Facebook

Пряма мова: "Було велике затримання на митниці. Дуже багато обшуків: спочатку 30, потім ще 20. Потім були затримання – затримали нарешті одного з контрабандистів пана Альперіна. Я звернувся до України і сказав: хто нам віддасть пана Альперіна, той отримає подарунок.  

Правда, його, скажімо так, схопили НАБУшники. Молодці, хлопці! Я вас вітаю! Потім я їм запропонував подарунок, а вони сказали, що ні. Подарунок мій не взяли". 

Деталі: За словами Зеленського, представники НАБУ відмовились брати подарунок, щоб це не розцінювалось як те, що "президенті і офіс впливають на НАБУшників".

Зеленський подякував їм, заявивши, що "вони зробили подарунок всій Україні", коли заарештували цю людину.

Яким саме був "цінний подарунок", президент не повідомив.  

Довідка: Зеленський, який любить спілкуватись через соцмережі, вирішив записувати щотижневі відео. На них він підбиває підсумки минулого тижня та ділиться планами на майбутній.

Що було раніше: Президент Володимир Зеленський заявив, що одеський бізнесмен Вадим Альперін, який пропонував детективам НАБУ хабар і напередодні втік, переховується в Україні.

Він пообіцяв "цінний подарунок" тим, хто допоможе його спіймати.

Знати більше: "Хабар на мільйон. Чому заарештували одеського "короля контрабанди" Альперіна"

Передісторія:

  • 26 листопада детективи НАБУ затримали 10 осіб за підозрою в скоєнні злочинів, пов'язаних з порушенням митного законодавства.
  • Зокрема повідомлялося, що був затриманий заступник начальника Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальський.
  • Справа, в рамках якої затримали митника, пов'язана з "одним з найвідоміших контрабандистів" України одеським бізнесменом Вадимом Альперіним, який нібито пропонував детективам НАБУ хабар у 800 тисяч доларів.
  • 27 листопада НАБУ затримало Вадима Альперіна, коли він з адвокатом прийшов до слідчих. За даними слідства, він – очільник злочинної організації, яка шляхом махінацій незаконно завозила товари в Україну. Схема завдала інтересам держави понад 77,7 млн грн збитків.
  • 28 листопада Альперіну оголосили підозру за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України ("зловживання владою або службовим становищем"). 
  • 29 листопада Вищий аникорупційний суд призначив Вадиму Альперіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 70 млн грн застави.

Ірина Балачук, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування