Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Слузі народу" пояснили, чому провалили голосування за Ясько

Четвер, 5 грудня 2019, 19:53

У "Слузі народу" тривала дискусія стосовно процедури визначення кандидатури на посаду голови комітету з питань зовнішньої політики.

Джерело: Укрінформ з посиланням на заяву члена фракції "Слуга народу" Данила Гетманцева в кулуарах Верховної Ради, liga.net

Пряма мова: "Була, напевно, внутрішня дискусія. Нас же звинувачують у тому, що ми голосуємо як солдати, але бачте, й дискусія може бути. Проти звільнення старого голови (Богдана Яременка - ред.) не було жодного (сумніву), наскільки мені відомо.

Взагалі, дискусія головним чином стосувалася процедури визначення нового голови (комітету), тобто нової кандидатури. На думку деяких наших колег, процедура була трошки заплутаною, і тому можливо, не відповідала тим демократичним стандартам, які вони собі уявляють".

Деталі: Гетманцев вважає, що звільнення Яременка з посади голови Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва та призначення на неї Єлизавети Ясько Верховна Рада мала була розглядати окремими питаннями.

Глава фракці "Слуга народу" Давид Арахамія анонсував повторне голосування на наступному пленарному тижні.

За словами Арахамії, рішення про те, чи вносити повторно кандидатуру Ясько, або шукати інші кандидатури, буде приймати вся партія.

Що було раніше: Верховна Рада не змогла призначити головою комітету з питань зовнішньої політики нардепку від "Слуги народа" Єлизавету Ясько. За призначення Ясько проголосували лише 186 нардепів.

За інформацією "Української правди" "слуги" провалили голосування, оскільки більшість у фракції підтримує на цю посаду кандидатуру Галини Михайлюк. Проте Офіс президента і керівництво фракції начебто затвердило Ясько.

Депутати таким чином передають "привіт" Офісу президента.

Передісторія:

  • Раніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявляв, що Єлизавета Ясько, яку напередодні фракція обрала наступницею Богдана Яременка на посту глави комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, поки що залишатиметься главою постійної делегації парламенту у ПАРЄ.
  • На засіданні 2 грудня фракція "Слуга народу" вирішила, що Комітет ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва замість Яременка очолить Єлизавета Ясько.
  • 30 жовтня журналісти сфотографували у Верховній Раді, як Яременко під час роботи в сесійній залі домовляється в мережі знайомств про зустріч за гроші.
  • Спершу Яременко заявив нібито про провокацію для журналістів, проте згодом попросив вибачення у всіх, кому створив проблеми своїм вчинком, інаписав заяву про відставку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:04
Черговий обстріл Одеси підкреслює важливість посилення ППО України – посол США
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
футбол"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
Усі новини...