Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Слуга народу" повторить праймеріз на посаду глави комітету замість Яременка

П'ятниця, 6 грудня 2019, 12:20
Слуга народу повторить праймеріз на посаду глави комітету замість Яременка

Фракція "Слуга народу" знову проведе праймеріз кандидатів на голову комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентської співпраці і розгляне новий порядок обрання голови комітету.

Джерело: заява лідера фракції Давида Арахамії, "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Ми проведемо ще раз усередині фракції праймеріз. Ми на фракції даємо методологію, щоб фракція сама проголосувала за цю методологію відбору, проведемо відбір згідно з новою методологією, потім оберемо лідера, проведемо сигнальне голосування і потім винесемо до зали".

Деталі: За його словами,  на посаду голови комітету було троє переможців із восьми претендентів, вони проходили спецперевірку, а потім із цих трьох Офіс президента рекомендував одну кандидатуру, якою виявилася Єлизавета Ясько.

Також він пообіцяв, що підготують два проекти постанови щодо припинення виконання обов'язків голови комітету Богдана Яременка та про призначення нового голови комітету.

Арахамія пояснив нерозділення цих питань у проекті постанови, яку не підтримали народні депутати 5 грудня, бажанням заощадити час на розгляд цих питань.

Глава фракції зазначив, що Яременко не виконує обов'язків голови комітету відтоді, як подав свою заяву на звільнення.

Що було раніше: 5 грудня Верховна Рада не змогла призначити головою комітету з питань зовнішньої політики нардепку від "Слуги народа" Єлизавету Ясько. За призначення Ясько проголосували лише 186 нардепів.

За інформацією "Української правди" "слуги" провалили голосування, оскільки більшість у фракції підтримує на цю посаду кандидатуру Галини Михайлюк.

Проте Офіс президента і керівництво фракції начебто затвердило Ясько.

Депутати таким чином передають "привіт" Офісу президента.

Передісторія:

  • Раніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявляв, що Єлизавета Ясько, яку напередодні фракція обрала наступницею Богдана Яременка на посту глави комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, поки що залишатиметься главою постійної делегації парламенту у ПАРЄ.
  • На засіданні 2 грудня фракція "Слуга народу" вирішила, що Комітет ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва замість Яременка очолить Єлизавета Ясько.
  • 30 жовтня журналісти сфотографували у Верховній Раді, як Яременко під час роботи в сесійній залі домовляється в мережі знайомств про зустріч за гроші.
  • Спершу Яременко заявив нібито про провокацію для журналістів, проте згодом попросив вибачення у всіх, кому створив проблеми своїм вчинком, інаписав заяву про відставку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: