Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини неділі і ночі: смерті від коронавірусу, справа Альперіна

Понеділок, 27 січня 2020, 07:00

У Китаї фіксують нові смерті від коронавірусу, з "хрещеного батька контрабанди" Альперіна зняли "електронний браслет" – новини, які були актуальні 26 січня.

Про коронавірус

Наразі в Україні не зареєстровано жодного випадку зараження коронавірусом, у разі його виявлення українські фахівці готові його лікувати. 

Китайські посадовці заявляють, що новий коронавірус заразний в інкубаційному період, тобто до появи перших симптомів.

Внаслідок викликаної коронавірусом пневмонії за минулу добу в Китаї померли 24 особи. Кількість інфікованих збільшилась до 2794 людей.

Про справу Альперіна

Одеський бізнесмен Вадим Альперін, підозрюваний у створенні злочинної організації, яка завозила в Україну і розмитнювала товари за заниженими цінами, керував поширенням дискредитаційних медійних матеріалів щодо слідчих ГУ ДФС у Сумській області та ініціював їх кримінальне переслідування. 

Із одеського бізнесмена Вадима Альперіна, підозрюваного у створенні злочинної організації, зняли "електронний браслет", оскільки закінчився термін дії ухвали слідчого судді.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура ініціюватиме реєстрацію кримінального провадження щодо працівників поліції, які зняли "електронний браслет" із одеського бізнесмена Вадима Альперіна та стягнення з нього 70 мільйонів гривень застави за порушення покладених на нього обов'язків.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося більше чотирьох тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Держсекретар США Майкл Помпео звинуватив у брехні журналістку видання NPR Мері Луїз Келлі, яка напередодні заявила про крики й нецензурну лайку з боку Помпео на її адресу після питання про Україну.

Президент Володимир Зеленський переконаний, що міжнародна спільнота має об’єднатися й не допустити будь-яких проявів антисемітизму, ксенофобії та расизму.

У неділю внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув та один отримав бойову травму. Крім того, внаслідок підриву на вибуховому пристрої ще один військовий загинув та один отримав бойову травму.

Президент Володимир Зеленський підкреслив, що війна на Донбасі триває, і її треба намагатися завершити з іще більшими зусиллями.

Легендарний американський баскетболіст Кобі Браянт загинув у неділю внаслідок катастрофи вертольота в місті Калабасас (штат Каліфорнія).

Міністр юстиції Денис Малюська без попередження відвідав СІЗО в Одесі та розповів про умови, в яких перебувають ув’язнені.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування