Головні новини четверга і ночі: звільнення Гримчака, хабар для голови Фонду держмайна

П'ятниця, 31 січня 2020, 07:00

Ексзаступника міністра Гримчака звільнили з-під варти, голові Фонду держмайна пропонували хабар у 5 мільйонів доларів— новини, які були актуальні 30 січня.

Про Гримчака

Звинуваченого у хабарництві ексзаступника міністра з питань окупованих територій Юрія Гримчака звільнили з-під варти під цілодобовий домашній арешт.

Про хабар

За заявою голови Фонду держмайна Дмитра Сенниченка Національне антикорупційне бюро викрило і затримало трьох осіб, які пропонували йому 5 мільйонів доларів хабара.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося шість тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Проти мера Києва Віталія Кличка "Слуга народу" розглядає кількох кандидатів, зокрема і такого, який дасть чинному голові столиці перемогти знов.

Україна запровадила безвізовий режим в'їзду та транзитного проїзду для громадян Великої Британії. Безвіз діятиме на тимчасовій основі з 31 січня 2020 року по 30 січня 2021 року.

Літак, який евакуював українців з китайського острова Хайнань через спалах коронавірусу, приземлився в аеропорту "Бориспіль".

Опівночі 30 січня у Львові невідома людина підпалила автомобіль, що належить журналістці "Радіо Свобода" Галині Терещук.

"Слуга народу" досі має найбільшу популярність серед виборців: якби вибори відбувалися знову, за неї проголосувала б майже половина виборців.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, у якій визнала Росію "стороною Мінських домовленостей".

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила надзвичайну ситуацію у зв'язку з розповсюдженням вірусу за межами Китаю.

В Офісі президента офіційно відмовилися надати журналістам перелік відвідувачів, назвавши його "конфіденційною інформацією".

Президент Володимир Зеленський підписав призначення, зокрема до Офісу президента, низки посадовців із уряду Миколи Азарова, прем’єр-міністра часів Януковича. Вони, за законом, мали бути люстровані. 

Голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи, нардепка від "Слуги народу" Єлизавета Ясько пояснила, що не може нічого вдіяти із позицією представниці ОПЗЖ Юлії Льовочкіної підтримувати рішення, від яких виграють росіяни.

Кількість загиблих від китайського коронавірусу досягла 213 осіб.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...