Головні новини середи і ночі: відставка Гончарука, призначення Шмигаля та нового уряду

Четвер, 5 березня 2020, 07:00

Рада відправила у відставку Гончарука з його урядом, Денис Шмигаль — новий прем’єр України, Рада обрала новий склад уряду — актуальні новини 4 березня.

Про Гончарука

Верховна Рада звільнила Олексія Гончарука з посади прем’єр-міністра — "за" проголосували 353 народних депутати.

Президент Володимир Зеленський, виступаючи у Верховній Раді, заявив, що уряд Олексія Гончарука не зміг впоратися із поставленими завданнями.

Гончарук, виступаючи перед парламентом після президента, заявив, що шість місяців занадто маленький термін для оцінки уряду.

Співрозмовник, наближений до звільненого прем’єра, вважає, що однією з найголовніших причин його відставки стало рішення про заміну керівництва компанії "Центренерго" і трьох обленерго.

Про Шмигаля

Зеленський запропонував Верховній Раді призначити Дениса Шмигаля прем’єр-міністром і сподівається, що його Кабінет міністрів буде працювати "для людей".

Після цього, ще кандидат на посаду прем’єра Шмигаль заявив, що буде виконувати ті завдання, які президент ставив перед попереднім Кабміном.

Верховна Рада підтримала його призначення на посаду прем’єр-міністра — "за" проголосував 291 народний депутат.

Хто такий Денис Шмигаль, який став новим очільником уряду — читайте у нашому профайлі.

Про новий уряд

Верховна Рада проголосувала за призначення нового складу уряду — нардепи 277 голосами підтримали 13 кандидатур, які раніше запропонував Шмигаль.

Після цього нардепи призначили за квотою президента міністра оборони (285 голосів "за") і міністра зовнішній справ (288 "за").

Ще 4 посади міністрів залишаються вакантними.

Хто є хто в уряді Шмигаля? Розповідаємо цікаві факти про нових міністрів.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося більше семи тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

В інфекційне відділення Чернівецької обласної клінічної лікарні госпіталізували двох чоловіків та жінку з підозрою на китайський коронавірус.

Міністр економіки Тимофій Милованов відмовився очолити міністерство агропромислового комплексу, а Роман Жуковський – міністерство економіки в новому уряді.

Правоохоронний комітет рекомендував Раді проголосувати щодо прийняття чи відхилення постанови про недовіру Рябошапці — генпрокурор натякає, що за його відставкою стоять "певні олігархи".

Порошенко і Зеленський поспілкувались біля президії парламенту перед заслуховуванням питання призначення нового складу уряду.

Мільярдер Майкл Блумберг оголосив, що виходить з президентських перегонів США та висловив свою підтримку Джо Байдену.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...