Новини 27 квітня: заступник Кличка, "справа Гандзюк"

Понеділок, 27 квітня 2020, 21:19
Новини 27 квітня: заступник Кличка, справа Гандзюк

Заступник Кличка накинувся на патрульних за зауваження, СБУ завершила розслідування "справи Гандзюк" — актуальні новини 27 квітня.

Про Слончака

Заступник Кличка Володимир Слончак зчепився з патрульними після зауваження, а столична депутатка Людмила Костенко, яка була за кермом зупиненого авто, відмовилася від тестів на сп’яніння.

У поліції Києва заявили, що Слончак мав явні ознаки алкогольного сп’яніння — за вчинене йому загрожує до 5 років ув’язнення.

Пізніше очільник столиці Віталій Кличко звільнив свого заступника.

Також в інтернет виклали відео конфлікту вже ексзаступника голови КМДА з патрульними.

Звільнений Слончак заперечує напад на правоохоронця, втім все ж перепросив за зайві емоції. Йому оголошено підозру.

Про "справу Гандзюк"

СБУ завершила досудове розслідування щодо голови Херсонської облради Владислава Мангера та помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Активісти "Хто замовив Катю Гандзюк" вважають, що офіс генпрокурора "злив" справу, а замовник злочину Мангер домовився з Венедіктовою.

Про телеграм-канали Української правди

Багато пишемо про коронавірус і не тільки у наші Telegram-канали.

УП. Стрічка — короткі та оперативні новини про те, що відбувається прямо зараз;

УП. Кляті питання — відповіді на найпоширеніші питання, стислий переказ публікацій, підсумкові новини дня.

Радимо підписатися, на обидва канали, щоб бути в курсі найголовніших подій, важливої інформації та нічого не пропустити.

Про інші важливі новини

В Україні зафіксовано 9009 випадків захворювання на коронавірус — за добу кількість хворих зросла на 392. Внаслідок ускладнень померли 220 осіб, 864 пацієнти одужали.

У Фінляндії можуть відмовитися від українських сезонних робітників після суперечливих заяв Києва про те, що Україна прагне "зберегти заробітчан" і "докладе для цього максимум зусиль".

У разі збільшення кількості захворілих на коронавірус після послаблення карантину уряд буде повертатися до жорсткіших обмежень.

Фінансовий комітет розглянув усі 16 335 правок до "антиколомойського" законопроєкту і рекомендував депутатам підтримати його у другому читанні. Норми пов'язані зі справою Приватбанку не змінились.

Кабінет міністрів дозволить працювати низці продовольчих ринків — рішення планують розглянути у середу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News