Новини 29 травня: стрілянина в Броварах, відкриття кордонів

П'ятниця, 29 травня 2020, 22:26
Новини 29 травня: стрілянина в Броварах, відкриття кордонів

Під Києвом сталася масова стрілянина: 3 поранених та 21 затриманий, Україна планує зняти карантинну заборону на в’їзд іноземців — актуальні новини 29 травня.

Про стрілянину

Вранці у Броварах сталася стрілянина за участю близько сотні осіб, які займаються пасажирськими перевезеннями — 3 чоловіків отримали поранення, 21 особа затримана. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганства.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що стрілянина між перевізниками у Броварах свідчить про те, що у виконавчих органах Київської області щось "прогнило".

Мер Броварів підтвердив інформацію про те, що причиною стрілянини стала ситуація з розподілом міжміських маршрутів, які затверджує Київська обладміністрація.

Після перестрілки голови полетіли у вінницькій поліції — від посади відсторонили начальника Головного управління Нацполіції Юрія Педоса. За даними джерела УП, частина із тих, хто влаштував стрілянину, була із Вінницької області.

Через перестрілку в Броварах у Київській області ввели план-перехоплення — поліція розшукує 5 авто, в яких з місця стрілянини втекли учасники інциденту.

"Це нагадувало 90-ті" — Зеленський провів зустріч з Аваковим. Президент вимагав знайти та покарати замовників, а голова МВС обіцяв "кадрові висновки".

Про кордони

Сьогодні запрацювали 6 пунктів пропуску на кордоні з Молдовою. Ввечері мали розпочати роботу КПП Угорщини на кордоні з Україною, але країна відтермінувала їхнє відкриття. Водночас із 1 червня Словаччина буде готова відкривати кордон.

Через діючі КПП в Україну можуть в’їхати лише українці, для іноземців до 22 червня діє заборона на в’їзд.

Водночас за словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, незабаром Україна планує зняти карантинну заборону на в’їзд іноземців.

Авіасполучення між Україною і Австрією може відновитися після 23 червня — посол.

Про телеграм-канали Української правди

Багато пишемо про коронавірус і не тільки у наші Telegram-канали.

УП. Стрічка — короткі та оперативні новини про те, що відбувається прямо зараз;

УП. Кляті питання — відповіді на найпоширеніші питання, стислий переказ публікацій, підсумкові новини дня.

Радимо підписатися, на обидва канали, щоб бути в курсі найголовніших подій, важливої інформації та нічого не пропустити.

Про інші важливі новини

Державне бюро розслідувань арештувало приватну колекцію картин родини Петра Порошенка — про це повідомив музей Івана Гончара.

Міністр закордонних справ Угорщини заявив, що рішення щодо України в НАТО блокує не лише освітнє законодавство, але також закон про мову.

МОЗ буде пропонувати іншу стратегію боротьби з коронавірусом під час другої хвилі епідемії: заходи будуть спрямовані на запобігання новому тотальному карантину.

Волинська, Закарпатська та Луганська області отримали дозвіл послабити обмеження, ще 4 області не готові переходити до другого етапу зняття карантину.

Верховний суд просить КС терміново перевірити на конституційність окремі рішення Кабміну і Верховної Ради про карантинні обмеження.

В Україні зафіксовано 22 811 випадків захворювання на коронавірус — за добу кількість хворих зросла на 429. Внаслідок ускладнень померли 679 осіб, 8934 пацієнти одужали.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:39
На Донеччині через російські обстріли загинули 4 людини 
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
Усі новини...