"Короля контрабанди" знову зобов'язали не залишати Одесу і здати закордонний паспорт

Вівторок, 2 червня 2020, 20:23
Короля контрабанди знову зобов'язали не залишати Одесу і здати закордонний паспорт

Вищий антикорупційний суд знову поклав процесуальні обов’язки на одеського бізнесмена Вадима Альперіна, підозрюваного у зловживаннях на митниці.

Джерело: Facebook-сторінка суду

Дослівно: "ВАКС поклав обов’язки, передбачені ч. 5 ст. 194 КПК України, на одеського бізнесмена, якого підозрюють у організації розмитнення імпортованих товарів за заниженими цінами. Їх виконання забезпечене заставою".

Деталі: 2 червня відповідне ухвалив слідчий суддя. Він частково задовольнив клопотання прокурорів САП та поклав на підозрюваного обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатися з Одеси та Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватись від спілкування про обставини провадження з будь-ким, крім детективів, прокурорів та своїх адвокатів, а також здати на зберігання документи, які дозволяють виїзд за кордон.

Строк дії обов’язків - до 2 серпня включно.

Що передувало: Вищий антикорупційний суд 21 травня зняв з "короля контрабанди" Вадима Альперіна всі зобов’язання, бо вони втратили чинність після збільшення йому розміру застави 16 квітня.

Читайте також: "Король контрабанди" Альперін спробував "сховати" елітний Mercedes від арешту

Передісторія:

  • 26 листопада 2019 року детективи НАБУ затримали 10 осіб за підозрою в скоєнні злочинів, пов'язаних з порушенням митного законодавства.
  • 27 листопада НАБУ затримало Вадима Альперіна, коли він з адвокатом прийшов до слідчих. За даними слідства, він – очільник злочинної організації, яка шляхом махінацій незаконно завозила товари в Україну. Схема завдала інтересам держави понад 77,7 млн грн збитків.
  • 28 листопада Альперіну оголосили підозру за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України ("зловживання владою або службовим становищем"). 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: