Головні новини понеділка і ночі: День Незалежності, отруєння Навального

Вівторок, 25 серпня 2020, 08:00
Головні новини понеділка і ночі: День Незалежності, отруєння Навального
Фото: Ельдар Сарахман

Україна відзначила День Незалежності, німецькі лікарі заявили, що Навального отруїли – новини, які були актуальні 24 серпня. 

Про День Незалежності

З нагоди 29-ї річниці Незалежності президент Володимир Зеленський виступив на Софіївській площі в Києві. 

Він наголосив,  що ті, хто без бою віддав частину української території, мають давати свідчення.

На думку Зеленського, військова техніка має бути на Сході, а не на параді у Києві, а великий парад в Україні влаштують, коли вона поверне всі свої території.

Зеленський також присвоїв почесні звання "Заслужений артист України" білоруському виконавцю, екслідеру гурту "Ляпис Трубецкой" Сергію Міхалку та українському співакові та режисеру Михайлу Хомі, відомому як DZIDZIO.

На противагу офіційним заходам, ветерани та волонтери пройшли ходою у центрі столиці. На Хрещатику їх чекали сотні людей із квітами та та прапорами. 

Представники гуртів "Бумбокс" та "Океан Ельзи" заявили, що не дозволяли використовувати свої пісні на концерті "Пісенна історія сучасної України" до Дня Незалежності, який відбувся на Софіївській площі. 

Про отруєння Навального

Берлінська клініка "Шаріте", куди був доставлений російський опозиціонер Олексій Навальний, повідомила про результати клінічних досліджень – політика отруїли.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

За минулу добу, 23 серпня, в Україні було зафіксовано 1799 випадків коронавірусу, 22 хворих померло і 289 – одужало.

У Мінську біля тракторного заводу ОМОН затримав членів Координаційної ради – довірену особу екскандидата у президенти Білорусі Світлани Тихановської Ольгу Ковалькову і представника страйкому МТЗ Сергія Дилевського.

Парламентарі 12 країн світу у спільному зверненні закликали світ не забувати про триваючу російську агресію проти України.

Частина учасників Маршу Незалежності прийшли під Офіс президента і вимагають звільнити всіх підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

У понеділок, 24 серпня, на території 169-го Навчального центру "Десна" в одному з гуртожитків стався вибух, внаслідок якого один військовий загинув, ще двоє отримали травми. Також постраждала одна цивільна особа.

Міністерство оборони Білорусі розпочинає так званий третій етап комплексної перевірки бойової готовності Збройних сил, передбачається приведення окремих військових частин до "найвищого рівня бойової готовності" і призов до служби військових із запасу.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування