Головні новини четверга і ночі: реакція на рішення КСУ, попередження Шкарлету від ЄС

П'ятниця, 30 жовтня 2020, 07:00

Кабмін зобов’язав НАЗК відновити доступ до реєстру декларацій чиновників, Євросоюз попередив Шкарлета через спроби зруйнувати реформи у Міносвіти, — актуальні новини 29 жовтня.

Про реакцію на рішення КСУ

Уряд ухвалив розпорядження, яким зобов'язав НАЗК невідкладно відновити доступ громадянам до реєстру декларацій чиновників.

Разом з тим посли країн "Великої сімки" вже висловили стривоженість щодо останній рішень Конституційного суду, якими скасується антикорупційна реформа.

А в ЄС стурбовані останніми рішеннями КСУ щодо діяльності антикорупційних органів і воно може стати підставою для тимчасового призупинення безвізу.

Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання РНБО для визначення заходів невідкладної належної реакції держави на нові загрози та виклики національній безпеці та обороні країни. 

Пізніше Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду, визнати його рішення про декларування "нікчемним" і без правових наслідків та скасувати відповідні зміни до ЗУ "Про запобігання корупції". 

Про попередження Шкарлету від ЄС

Виконувач обов’язків міністра освіти та науки Сергій Шкарлет отримав офіційне попередження представництва Євросоюзу в Україні про небезпеку змін у міністерстві, які руйнують проведені раніше реформи. 

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Конституційний суд заблокував призначення керівних кадрів органів влади, у тому числі переможців місцевих виборів.

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина запевняє, що Україну не позбавлять безвізу з Євросоюзом. 

Київ уже другий день поспіль тримається у списку мегаполісів світу із найбруднішим повітрям.

Білорусь тимчасово обмежила в’їзд на свою територію з України, Польщі, Литви і Латвії.

Новим міністром внутрішніх справ Білорусі призначено колишнього начальника поліції Мінська Івана Кубракова, а колишній міністр Юрій Караєв став помічником Олександра Лукашенка у Гродненській області.

Ввечері 29 жовтня внаслідок ворожого обстрілу, з використанням стрілецької зброї та РПГ, біля Водяного та Золотого поранення отримали двоє українських військових. 

Родина начальника Управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова придбала 3-кімнатну квартиру в елітному житловому комплексі у центрі Києва в чотири рази дешевше від ринкових цін.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...