Головні новини четверга і ночі: скасований правопис, "доктрина" бойовиків

П'ятниця, 29 січня 2021, 07:00

ОАСК скасував нову редакцію правопису, Бойовики представили свою "доктрину": передбачає захоплення всього Донбасу, — актуальні новини 28 січня.

Про скасування нового правопису

Окружний адміністративний суд Києва скасував постанову Кабінету міністрів, якою було схвалено нову редакцію "Українського правопису". 

Кабмін оскаржить рішення Окружного адміністративного суду Києва, що скасував постанову уряду, якою було схвалено нову редакцію "Українського правопису".

Про "доктрину" бойовиків

Терористичні угруповання "ДНР" і "ЛНР" представили так звану доктрину "Російський Донбас", яка передбачає захоплення всіх територій Донецької та Луганської областей України.

Про Толоку Української правди

УП дарує футболку з оновленим Дон Кіхотом кожному підписнику Толоки УП, який підтримає видання від 1000 грн на рік. Акцію продовжено до кінця січня.

Долучайтеся до Толоки УП і отримуйте ексклюзивні промокоди від бізнес-партнерів Української правди.

 

Про інші важливі новини

Парламентська асамблея ради Європи (ПАРЄ) схвалила резолюцію про підтвердження повноважень російської делегації, не запроваджуючи проти неї обмежень через дії, що суперечать принципам Ради Європи. Глава МЗС Дмитро Кулеба, коментуючи рішення ПАРЄ, заявив, що "ця ПАРЄ давно зламалася".

Верховна Рада ухвалила законопроєкт "Про Бюро економічної безпеки", створення правоохоронного органу, який займатиметься кримінальними порушенням у сфері економіки та ліквідує податкову міліцію.

Верховна Рада України також ухвалила в першому читанні нову редакцію закону про Службу безпеки України.

YouTube видалив канал нардепа Олександра Дубінського, і зробив це через санкції, які проти нього нещодавно запровадили США. Дубінський стверджує, що видалення його каналу з відеосервісу Youtube зашкодить сотням тисяч його підписників, і називає це "інформаційною блокадою".

На засіданні Верховної Ради 28 січня Юрія Вітренка з другої спроби не призначили першим віцепрем’єром - міністром енергетики.

Приватні підприємці України почали чергову акцію руху "Save ФОП", вони зібралися на Майдані Незалежності у Києві, аби піти ходою до Верховної Ради, Офісу президента, представництва ЄС та посольства США.  

Брюссельський пресклуб відклав через обмежувальні заходи, введені через пандемію коронавірусу, пресконференцію колишнього першого заступника глави Служби безпеки України Дмитра Нескоромного, яка повинна була відбутися 2 лютого в столиці Бельгії.

Журналісти "Схем" повідомляють, що глава Офісу президента Андрій Єрмак веде перемови з австрійським інвестором, який хоче у партнерстві з Україною збудувати великий гірськолижний курорт у Карпатах для проведення Зимових олімпійських ігор. Цього інвестора пов’язують з низкою українських політиків, а також із виведенням грошей із держбюджету України.

Вакцина проти COVID-19 від компанії Novavax успішно пройшла фінальну стадію клінічних випробувань та показала ефективність на 89,3%. Раніше повідомлялось, що закупівлю саме цієї вакцини зірвали у Міністерстві охорони здоров’я. 

Президент США Джо Байден під час розмови із президентом Росії Володимиром Путіним "не стримувався", зокрема коментуючи ситуацію навколо опозиціонера Олексія Навального.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування