Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після вироку Стерненку сталися сутички під судом

Вівторок, 23 лютого 2021, 13:23
Після вироку Стерненку сталися сутички під судом
Тут і далі фото Миколи Донєва, УП

Біля Приморського суду в Одесі після оголошення вироку екслідеру місцевого "Правого сектору" Сергію Стерненку сталися сутички з правоохоронцями – люди намагалися заблокувати автомобілі поліції, щоб засудженого не вивезли до СІЗО.

Джерело: кореспондент УП з місця події

Деталі: Після оголошення вироку Стерненку присутні біля суду люди розділились на дві групи – одні залишилися стояти біля центрального входу до суду, а інші пішли до виїзду з внутрішнього двору, звідки мали вивести засудженого до СІЗО. 

 

З перших хвилин там почалися сутички, люди кидали педарди, фаери, лаялись з поліцією. Той виїзд люди заблокували машинами. 

 

Правоохоронці стояли в ланцюгу. Принаймні один раз поліцейські застосували газовий балончик.

Також на протестуючих розпилили вогнегасник.   

 

Згодом правоохоронці силою відтіснили мітингувальників і повезли Стерненка до СІЗО.

Учасники протесту анонсували акції під Офісом президента у Києві ввечері 23 лютого, а також в низці інших міст по всій Україні. 

 

Що було раніше: 23 лютого суд в Одесі призначив екслідеру місцевого "Правого сектору" Сергію Стерненку 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна у справі викрадення і катування людини.

Читайте також: Майдан, наркотики, Аваков та інші війни Сергія Стерненка

Передісторія:

  • У 2018 році на Стерненка було вчинено три замахи, в ході третього, 24 травня, загинув нападник. Поліція розслідує загибель нападника як умисне вбивство. Стерненко стверджує, що захищався.

  • На початку квітня ексзаступник генерального прокурора Віктор Трепак розповів, що генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила йому про необхідність повідомити Стерненку про підозру. Після цього Трепак пішов з посади. Пізніше Венедіктова сказала, що підозра Стерненку буде оголошена у будь-якому разі. 

  • 15 травня стало відомо, що двом чоловікам, які у 2018 році напали на Стерненка, оголосили підозру в хуліганстві, а 10 червня – що прокуратура закрила провадження проти загиблого Кузнєцова.
  • Вранці 11 червня до Стерненка прийшли правоохоронці із ухвалою суду про примусовий привід до СБУ. Того ж дня йому повідомили про підозру в умисному вбивстві.

Микола Донєв, Ірина Балачук, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування