Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини вівторка і ночі: маски в "червоних" зонах, санкції проти росіян

Середа, 24 березня 2021, 07:00
Головні новини вівторка і ночі: маски в червоних зонах, санкції проти росіян

Кабмін заборонив з’являтися без маски в громадських місцях, Зеленський запровадив санкції проти російських компаній та громадян – актуальні новини 23 березня.

Про маски

Уряд заборонив ходити на територіях загального користування під час карантину без захисних масок у "червоних" зонах поширення коронавірусу.

Пізніше у Міністерстві охорони здоров’я наголосили, що вимога носити маски у громадських місцях "червоних" зон стосується лише під час недотримання соціальної дистанції.

У Міністерстві внутрішніх справ пояснюють, що за відсутність маски у громадських місцях "червоної" зони штрафуватимуть злісних порушників, які не реагуватимуть на зауваження правоохоронців.

Про санкції проти росіян

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони і запровадив трирічні санкції проти 81 російської компанії та 26 громадян РФ.

Серед компаній, які є в санкційному переліку – видання "Газета.ру", "Росія сьогодні", "Лента.ру", страхова компанія "Росгосстрах", "Сибірська нафтогазова компанія", низка компаній, які працюють в окупованому Криму – "Чорноморнафтогаз", "Массандра".

Серед підсанкційних росіян - заступники МВС РФ, керівник служби контррозвідки РФ, начальник Головного управління з питань міграції РФ, члени комітетів Ради Федерації РФ.

Також Зеленський ввів у дію санкції проти французьких євродепутатів, які їздили до окупованого Криму - Вірджині Жорон, Жан-Лена Лакапель та Філіппа Олів’є.

Про інші важливі новини

Суд відправив під цілодобовий домашній арешт затриманого після мітингу на підтримку Сергія Стерненка під Офісом президента Владислава Сорда — йому оголошена підозра в хуліганстві.

МВС оприлюднило відео на доказ того, що акція під ОП не була мирною, і в ньому назвало осіб, яких підозрює в організації чи активній участі у мітингу. Окрім Сорда, це голова ГО "Гонор" Сергій Філімонов; представник "Гонору" Олексій Білковський; голова громадської ініціативи "Захистимо Протасів Яр" Роман Ратушний; Денис Міщенко.

В Одеській області у позаслужбовий час та поза межами військової частини раптово втратила свідомість контрактниця-військовослужбовець. Медики не змогли її реанімувати. Жінка страждала на гіпертонічну хворобу. Днями вона вакцинувалася від COVID-19. У ЗСУ попросили не робити передчасних висновків щодо причин та обставин смерті.

Уряд запровадив обов’язкову наявність негативного ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого не раніше, ніж за 72 години, для іноземців при в’їзді в Україну. Громадяни України, які повертаються додому з-за кордону, мають піти на самоізоляцію на 14 днів, незалежно від того, в якій зоні знаходиться країна, звідки вони в’їжджають. Від самоізоляції звільняються українці, які мають на руках негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не раніше, ніж за 48 годин.

З 25 березня на Львівщині діє "червоний" рівень епідемічної небезпеки.

Президент РФ Володимир Путін зробив щеплення від коронавірусу – але невідомо, якою саме вакциною. Щеплення не було публічним.

У столичному метрополітені вперше за допомогою дефібрилятора врятували життя 56-річного чоловіка.

Стало відомо, що співробітники ФСБ Росії два дні катували струмом Владислава Єсипенка — фрілансера "Радіо Свобода", затриманого ФСБ в окупованому Криму. Таким чином ФСБ змусила Єсипенка дати свідчення і озвучити їх в інтерв'ю з генеральним продюсером місцевого телеканалу "Крим24" Олегом Крючковим.

За добу 22 березня в Україні зафіксували 11 476 нових випадків COVID-19, госпіталізували 2 519 осіб, померли 333 пацієнти, одужали 8 044 особи. Відтак Україна знаходиться на 8 місці у світі за кількістю нових хворих.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування