Головні новини неділі і ночі: записи розмов бойовиків, світ про РФ

Понеділок, 12 квітня 2021, 08:00
Головні новини неділі і ночі: записи розмов бойовиків, світ про РФ

Нідерландська телерадіокомпанія опублікувала нові записи розмов бойовиків ОРДО перед і після збиття "Боїнга", США та інші держави занепокоєні діями РФ на кордоні з Україною – актуальні новини 11 квітня.

Про записи щодо МН17

Нідерландська телерадіокомпанія NOS опублікувала нові записи розмов бойовиків ОРДО перед і після того, як російський "Бук" збив малайзійський "Боїнг" МН17 17 липня 2014 року.

Журналісти відновили хронологію подій, ґрунтуючись на записах розмов Сергія Дубинського з позивним "Хмурий", зроблених у липні і серпні 2014 року. Дубинський у той час перебував у підпорядкуванні Ігоря Гіркина ("Стрілок").

Про реакцію світу

Держави ОБСЄ висловили осуд і занепокоєння діями Росії, яка концентрує сили на кордоні з Україною. Держсекретар США Ентоні Блінкен попередив Росію про "наслідки" у разі агресії. Він зазначив, що його турбують дії РФ на кордоні з Україною.

У МЗС заявляють, що Україна отримала потужний сигнал солідарності від міжнародних партнерів на тлі ескалації безпекової ситуації.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков  прокоментував заяви США щодо концентрації російського озброєння  словами про можливий початок активних бойових дій і захист російськомовного населення.

Про інші важливі новини

10 квітня на Луганщині від ворожої кулі загинув 24-річний старший солдат Збройних сил Андрій Теперик.

Міноборони РФ затвердило остаточний проєкт нового бомбардувальника-невидимки. Російські військові розраховують, що літак зможе долати протиповітряну оборону країн НАТО.

У Києві знесли історичний будинок Уткіна, столична прокуратура розпочала кримінальне провадження.

Голова Китайського центру з контролю і профілактики захворювань Гао Фу визнав, що ефективність китайських вакцин проти коронавірусу нижче необхідної, тому, можливо, їх доведеться комбінувати для підвищення ефекту.

Українська збірна перемогла у медальному заліку на чемпіонаті Європи з важкої атлетики в Москві (Росія).

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко вважає, що якщо всі будуть носити маски упродовж трьох тижнів, не знімаючи їх, то коронавірусна хвороба в Україні буде подолана.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив: через те, що Китай не забезпечив справжньої прозорості, вірус COVID-19 вийшов з-під контролю.                 

На іранському об'єкті зі збагачення урану в Натанзі стався збій в електропостачанні – він, імовірно, був викликаний спланованим вибухом. Для відновлення виробництва в Натанзі може знадобитися не менше дев'яти місяців.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування