Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Новини 12 квітня: російський військовий табір біля кордону, Зеленський про можливе вторгнення РФ

Понеділок, 12 квітня 2021, 21:27
Новини 12 квітня: російський військовий табір біля кордону, Зеленський про можливе вторгнення РФ

Британський канал показав табір російських військ біля українського кордону, Зеленський: Україна готова до російського вторгнення, — актуальні новини 12 квітня.

Про російський військовий табір біля кордону

Журналісти британського телеканалу Sky опублікували сюжет про табір російських військових, включно із технікою, який розташувався недалеко від українського кордону. 

Росія вже перекинула до кордонів України та в анексований Крим 16 батальйонно-тактичних груп з мотострілецьких, танкових та повітряно-десантних підрозділів, накопичення російських військових біля кордонів триватиме до кінця квітня.

Водночас російська сторона відмовилася назвати причину зростання військової присутності вздовж кордону з Україною.

Про заяву Зеленського

Президент Володимир Зеленський заявив, що можливість російського вторгнення до України цілком реальна і держава до цього готова. 

Окрім того, Зеленський запросив переговори з президентом РФ Володимиром Путіним, щоб обговорити ескалацію на сході України, в Кремлі ж стверджують, що в останні дні запитів від Зеленського на телефонну розмову з Путіним не було.

Про інші важливі новини

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія зіткнеться з "ціною та наслідками" у разі посилення агресії проти України.

Фракція "Європейської народної партії" у Європарламенті заявила, що країнам ЄС потрібно бути готовими застосувати нові санкції щодо РФ у разі загострення агресії проти України.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони назвали інформацію про ймовірну причетність їх співробітників до викрадення із Молдови колишнього судді  Миколи Чауса "провокацією російських спецслужб."

Кандидат у народні депутати від партії "За майбутнє" Олександр Шевченко заявляє, що Івано-Франківський окружний адмінсуд визнав протиправним протокол окружної виборчої комісії про встановлення підсумків голосування на виборчому окрузі №87. Водночас перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заперечив це.

Співробітники Державної охорони не пустили Олександра Тупицького у приміщення Конституційного суду на спеціальне пленарне засідання, яке він скликав через указ президента про його звільнення з посади судді.

У неділю в США спалахнули нові протести через смерть 20-річного чорношкірого хлопця від рук поліцейського.

Кабінет міністрів дозволив найкращим іноземним закладам вищої освіти відкривати філії в Україні, повідомляє Міністерство освіти і науки. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування