Головні новини понеділка і ночі: Пентагон про російське військо, Тищенкова вечірка

Вівторок, 20 квітня 2021, 08:01
Головні новини понеділка і ночі: Пентагон про російське військо, Тищенкова вечірка

Нардеп Тищенко влаштував вечірку під час локдауну в столиці, у Пентагоні кажуть, що концентрація військ Росії на українському кордоні навіть більша, аніж у 2014 році – актуальні новини 19 квітня.

Про Росію

Речник Пентагону Джон Кірбі заявив, що концентрація військ Росії на українському кордоні навіть більша, аніж у 2014 році. Кірбі відмовився озвучити, скільки російських солдат перебуває на кордоні.  За його словами, росіяни заявляли, що мета концентрації військ – це "тренування", але для США не очевидно, що мета полягає саме в цьому.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель також заявив про найбільше зосередження російських військ, яке будь-коли було.

Про Тищенка

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом порушення карантинних вимог у готелі Fairmont на столичному Подолі.

Нардеп від "Слуги народу" Микола Тищенко влаштував там вечірку на честь дня народження своєї дружини. Журналістам вдалось дізнатись деталі святкування: гості заходили у готель без масок, їх також просили не виставляти фото та відео у день події та не відмічати локацію. 

Крім того, навпроти готелю був святковий салют, який у столиці взагалі заборонений, поки триває війна.

Під час першого весняного локдауну в 2020 році ресторан Тищенка "Велюр" також працював. Там приймали "особливих" гостей: народних депутатів, бізнесменів, "кварталівців" і партнерів Коломойського".

Про інші важливі новини

Під час перемовин радників глав держав "нормандської четвірки" прозвучала ідея провести наступну зустріч на лінії розмежування, щоб ухвалювати рішення в конкретних умовах. 

Держдеп США включить 80% країн світу до списку країн, до яких не варто подорожувати  у зв’язку з "безпрецедентним ризиком для мандрівників" через пандемію COVID-19.

На занятті зі стрільби у школі в Черкасах дев’ятикласник – 14-річний хлопець – отримав кульове поранення в голову. Зараз він у вкрай важкому стані.

Мігель Діас-Канель змінить Рауля Кастро на посту очільника Компартії Куби. Це означає, що Кубою керуватиме хтось, крім Фіделя або Рауля Кастро, вперше після кубинської революції 1959 року.

Гелікоптер "Ingenuity", який прибув на Марс разом із марсоходом "Perseverance", здійснив свій перший політ в атмосфері "червоної планети". 

Контррозвідка СБУ викрила трьох високопосадовців Івано-Франківської області на подвійному громадянстві.

Укрзалізниця через 4 доби може залишитись без дизпалива через відмову постачальників відвантажувати пальне за договорами

"НАК "Нафтогаз України" подав позов до суду щодо стягнення з Кабінету міністрів 4,491 мільярда гривень на свою користь "в рахунок відшкодування завданої шкоди".

Спілка європейських футбольних асоціацій вирішила реформувати Лігу Чемпіонів - новий формат стартує в 2024 році.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News