Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Головні новини вівторка і ночі: послання Зеленського Путіну, вирок у справі Флойда

Середа, 21 квітня 2021, 08:00
Головні новини вівторка і ночі: послання Зеленського Путіну, вирок у справі Флойда

У США винесли обвинувальний вирок у справі вбивства Джорджа Флойда, Зеленський пропонує Путіну зустрітись "у будь-якій точці Донбасу" – актуальні новини 20 квітня.

Про Джорджа Флойда

Колишній офіцер поліції Міннеаполіса Дерек Човін був визнаний винним у вбивстві афроамериканця Джорджа Флойда, який помер після затримання поліцією рік тому.

Під час затримання Човін коліном притискав шию Флойда до землі, а Флойд стогнав "будь ласка, я не можу дихати" та "не вбивай мене". За лічені хвилини Флойд перестав говорити і рухатися. Пізніше він помер у лікарні.

Присяжні визнали Човіна винним у вбивстві другого ступеня, вбивстві третього ступеня і ненавмисному вбивстві.

Про Зеленського

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий зустрітись із російським президентом Володимиром Путіним "у будь-якій точці українського Донбасу" та запевнив, що Україна не боїться Росії.

"При цьому прозвучала пропозиція зустрітися на лінії розмежування, щоб максимально точно побачити і зрозуміти ситуацію. А що мені розуміти? Я кожен місяць там буваю.

Пан Путін! Я готовий піти ще далі і запропонувати вам зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна", - сказав Зеленський.

Про інші важливі новини

Держдеп США вніс Україну до переліку країн, куди не варто подорожувати у зв’язку з поширенням COVID-19.

Після загального осуду шість клубів оголосили про вихід з Суперліги - "Манчестер Сіті", "Челсі", "Манчестер Юнайтед", "Арсенал", "Ліверпуль", "Тоттенхем".

Дослідницька група Bellingcat і чеське видання Respekt з’ясували, що в підготовці вибухів на складах в Чехії брали участь як мінімум шість агентів ГРУ РФ з підрозділу 29155, члени якого здійснюють акти насильства за межами Росії.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) заявило  про можливий зв’язок вакцини Johnson & Johnson проти COVID-19 з рідкісними випадками тромбозу, але наголосило, що користь від препарату перевищує ризики.

Нова партія - 367 тисяч доз вакцин від COVID-19 компанії AstraZeneca прибуде в Україну 22 квітня.

Заступник голови фракції "Слуга народу" Микола Тищенко стверджує, що святкування дня народження його дружини відбувалось в готельному номері, що не заборонено карантинними обмеженнями. 

Нардеп партії "Слуга народу" Євгеній Шевченко приїхав на зустріч в Мінськ до Олександра Лукашенка, якого Україна не визнає як президента Білорусі, і заявив, що завжди мріяв про знайомство. Глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що політсила вимагатиме пояснень від Шевченка.

Під час виступу Олексія Гончаренка на засіданні ПАРЄ між ним та президентом асамблеї Ріком Дамсом стався конфлікт — український депутат обурив Дамса демонстрацією прапора України. Тепер Гончаренка хочуть покарати — Дамс заявив, що буде "надзвичайно жорстким".

Чоловік, який влітку 2020 року жорстоко побив і намагався згвалтувати жінку в поїзді "Київ-Маріуполь" - Віталій Рудзько - помер у лікарні, куди його госпіталізували зі слідчого ізолятора.

Росія ввела з 20 по 24 квітня тимчасові обмеження на польоти над частиною окупованого Криму і Чорного моря.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...