Новини 11 травня: підозра Медведчуку, стрілянина в російській школі

Вівторок, 11 травня 2021, 21:36
Новини 11 травня: підозра Медведчуку, стрілянина в російській школі

Венедіктова підписала підозру Медведчуку, у Росії влаштували стрілянину в школі: 11 загиблих, діти вистрибували з вікон – актуальні новини 11 травня.

Про підозру Медведчуку

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді куму Путіна Віктору Медведчуку та нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку.

Також СБУ проводила обшуки в будинку Медведчука по вулиці Монтажників в Києві та в офісі партії "Опозиційна платформа – За життя".

Правоохоронці підозрюють Медведчука у діяльності, спрямованій на підрив економічної безпеки України — за матеріалами справи, у 2015 році кум Путіна вступив у змову з РФ для видобутку нафти і газу в Чорному морі.

Крім цього Медведчука підозрюють у держзраді — у 2020 році кум Путіна через свого однопартійця Дмитра Козака передав Росії інформацію про розташування прихованого підрозділу ЗСУ.

Глава СБУ Іван Баканов повідомив, що нардеп "Опозиційної платформи – За життя"  Тарас Козак переховується в Росії, а Медведчук – в Україні.

Про стрілянину в школі

В результаті стрілянини в російській школі в Казані загинули 11 осіб — російські відомства повідомляють, що нападник діяв самостійно. 

17-річний Ільназ Галявієв, випускник цієї ж школи, начебто пішов на злочин заради помсти.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

При розробці закону про олігархів апарат РНБО виходить із того, що до цієї категорії можна "впевнено зарахувати 13 осіб".

Президент Росії Володимир Путін вніс в Держдуму законопроєкт про денонсацію Російською Федерацією Договору про відкрите небо — розглянути його планують 11 травня.

Цього року Україна отримає 42 мільйони доз вакцини проти коронавірусу, зокрема 20 мільйонів доз вакцини виробництва "Pfizer".

Ті, хто записався у чергу на вакцинацію від коронавірусу через додаток "Дія", зможуть це зробити у вихідні дні.

За добу 10 травня в Україні діагностували 2 208 нових випадків COVID-19, госпіталізували 1 084 особи, померли 119 хворих, одужали 8 617 осіб.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування