Головні новини вівторка і ночі: Ізраїль і Сектор Гази, Вірастюк

Середа, 16 червня 2021, 08:00
Головні новини вівторка і ночі: Ізраїль і Сектор Гази, Вірастюк

Ізраїль вперше після перемир'я завдав авіаударів по Cектору Гази, Вірастюк склав присягу народного депутата – актуальні новини 15 червня.

Про Ізраїль та Сектор Гази

Ізраїль завдав авіаударів по Cектору Гази – вперше після перемир'я – у відповідь на запальні кулі, запущені з палестинської території.

Ізраїльські військові заявили, що їхні літаки атакували озброєні комплекси "ХАМАС" в місті Газа і південному місті Хан-Юніс вранці в середу, і були "готові до всіх сценаріїв, включаючи відновлення бойових дій перед обличчям триваючих терористичних актів, що виходять з Гази".

За словами військових, удари були викликані запуском повітряних куль, які, за повідомленнями ізраїльської пожежної команди, призвели до 20 пожеж на відкритих полях в населених пунктах поблизу кордону з Сектором Гази.

Про Вірастюка

Визнаний обраним на проміжних виборах на окрузі №87 від партії "Слуга народу" стронгмен Василь Вірастюк склав присягу народного депутата України.

Частина нардепів викрикували при цьому "Ганьба", колеги зі "Слуги народу" підтримали Вірастюка оплесками.

Про інші важливі новини

Депутати фракції "Європейська Солідарність" оголосили бойкот телеканалу "1+1", який вони назвали "каналом Зеленського, Медведчука і Коломойського". Нардепи висловили підтримку співголові фракції Ірині Геращенко після останнього ефіру програми "Право на владу" від 10 червня, де Геращенко "зазнала атаки не тільки як професіонал, а й як жінка і мати"."1+1" заявив, що не планує вибачатися перед фракцією "ЄС" і Геращенко.

Нова хвиля COVID-19 може прийти в Україну з Росії через східні території, початися раніше осені та через штам коронавірусу "Дельта" бути потужнішою за попередню хвилю, пік якої припав на початок квітня 2021 року, вважає група українських вчених. 

Як повідомило CNN, російські найманці в Центральноафриканській Республіці неодноразово були причетні до катувань та вбивств місцевих мешканців під приводом боротьби із повстанцями. 

Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба повідомив, що завершує свою роботу на посаді, але продовжить працювати в сфері захисту дітей.

Зустріч президентів США Джо Байдена і РФ Володимира Путіна може тривати чотири-п'ять годин, перерви та робочий обід не заплановані.

Збірна Франції у першому турі чемпіонату Європи з футболу переграла команду Німеччини, Португалія здолала угорців.

Після підрахунку всіх голосів на президентських виборах у Перу кандидат від соціалістів Педро Кастільо з невеликим відривом випередив свою консервативну суперницю Кейко Фухіморі.

Президент Володимир Зеленський повернув до Ради закон про відповідальність за недостовірне декларування — поправки нардепів дають лазівку недобросовісним декларантам для того, щоб не зазначати у своїх деклараціях майно, яким володіють їхні родичі.

Розпорядження Кабміну про призначення Юрія Вітренка головою правління НАК "Нафтогаз України" та контракт з ним мають бути скасовані як незаконні — цього вимагає НАЗК.

Кум Путіна глава політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук звернувся до Європейського суду з прав людини зі скаргою на "незаконні дії української влади".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
10:31
Каллас у двадцяту річницю вступу країни у НАТО закликала підтримати членство України
Усі новини...