Головні новини неділі та ночі: напад на прикордонників, форма збірної України

Понеділок, 19 липня 2021, 08:00
Головні новини неділі та ночі: напад на прикордонників, форма збірної України

В ніч на неділю на кордоні з РФ невідомі напали на прикордонників, УЄФА і РФ проти "Героям Слава!": як змінилася форма збірної України на Євро-2020 – актуальні новини 18 липня і ночі.

Про напад на прикордонників

На українсько-російській ділянці державного кордону вночі, 18 липня, троє невідомих напали на прикордонний наряд, на місце події вибув очільник Держприкордонслужби Сергій Дейнеко.

Нападники на українських прикордонників біля кордону з Росією після нападу втекли вглиб території України.

Служба безпеки України затримала двох своїх співробітників за напад на співробітників Держприкордонслужби в ніч на неділю.

Про форму збірної України

Збірна України на Євро-2020 досягла найкращого результату, вийшовши до чвертьфіналу турніру, виступаючи у футболках, напис "Героям Слава" на яких був закритий наліпкою з картою, питання про подальшу долю форми синьо-жовтих – відкрите.

Перед стартом Євро-2020 величезного резонансу набула форма збірної України. 

Про інші важливі новини

У суботу, 17 липня, в країні підтвердили 299 нових випадків коронавірусної хвороби, 8 хворих померли.

Державні випробування нової російської гіперзвукової ракети "Циркон" з надводного носія повинні початися вже наступного місяця.

Один з керівників так званого "парламенту" Криму Єфім Фікс вважає, що організатори "блокади" окупованого Росією півострова будуть притягнуті до кримінальної відповідальності – підготовка необхідних документів для подачі позову до російського суду вже майже завершена.

18 липня Україна отримала 2000 040 доз вакцини проти коронавірусу Moderna від Уряду США через глобальну ініціативу COVAX.

Глобальні зміни клімату спровокують рекордну спеку та більш руйнівні повені в найближчі десятиліття.

Служба безпеки України викликає міністра оборони РФ Сергія Шойгу на 20 липня в Маріуполь для вручення підозри у створенні не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, що призвело до загибелі людей.

Афганістан відкликав свого посла і високопоставлених дипломатів із Пакистану після викрадення дочки посла.

Влада авторитарних держав і різні спецслужби могли роками стежити за сотнями правозахисників, журналістів і політиків, використовуючи шпигунську програму, розроблену ізраїльською фірмою NSO Group.

Влада Афганістану і угрупування "Талібан" завершили дводенні переговори і домовились берегти цивільну інфраструктуру.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування