Новини 10 вересня: Зеленський на YES, результати розслідування ТСК у справі "вагнерівців"

П'ятниця, 10 вересня 2021, 21:10
Новини 10 вересня: Зеленський на YES, результати розслідування ТСК у справі вагнерівців

Зеленський допускає повномасштабну війну з Росією, Порошенко не міг санкціонувати спецоперацію щодо "вагнерівців" – ТСК — актуальні новини 10 вересня.

Про Зеленського

Президент Володимир Зеленський допускає вірогідність повноцінної війни з Росією — про це він заявив на форумі YES Brainstorming "Після COVID = Перед катастрофою? Кроки до виживання" у Києві.

У Кремлі вважають міркування про можливість повномасштабної війни Росії і України "апокаліптичними".

Також Зеленський заявив, що працювати на державу складно, невигідно і дешево, тому він чекає на молодих і амбітних людей, які готові працювати на країну за 30 тисяч гривень на місяць.

Відповідаючи на питання про другий термін, глава держави сказав, що волів би встигнути виконати всі свої обіцянки в один президентський термін.

Про ТСК у справі "вагнерівців"

Тимчасова слідча комісія щодо розслідування справи "вагнеріців" дійшла до висновку, що Порошенко не міг санкціонувати спецоперацію, оскільки її планували у липні 2020 року.

Очільниця ТСК Мар’яна Безугла розповіла, що це була не спецоперація, а "спеціальний захід". Також зазначається, що бойовиків мали затримати у Стамбулі турецькі силовики, оскільки "вагнерівці" воювали у Сирії.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Російський газовий монополіст "Газпром" заявив про завершення будівництва трубопроводу "Північний потік-2".

Українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх, яка також є молодшою сержанткою ЗСУ, заявила, що сфотографувалася в Цюріху на прохання польської легкоатлетки Каміли Ліцвінко, яка завершує кар’єру.

Рада заборонила зображувати у рекламній продукції частини тіла людини з натяком на сексуальні стосунки та використовувати гендерні стереотипи.

Микола Тищенко заявив, що після нападу на Гео Лероса пішов помолитися за його здоров’я — Лерос такі дії нардепа назвав богохульством і додав, що Тищенко мав би молитися за тих, "кого убив і покалічив".

Данія скасувала всі коронавірусні обмеження, ставши першою країною ЄС, яка повністю повернулася до повсякденного допандемійного життя.

За добу 9 вересня в Україні зафіксували 3 615 нових випадків COVID-19, госпіталізували 1 056 осіб, померли 76 хворих, одужали 1 310 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 173 615 людей.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування