Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини суботи і ночі: рекорд вакцинації, фальшиві Covid-сертифікати

Неділя, 31 жовтня 2021, 07:00
Головні новини суботи і ночі: рекорд вакцинації, фальшиві Covid-сертифікати
фото: getty images

В Україні – рекорд щеплень проти коронавірусу за добу, поліція купила фальшиві Covid-сертифікати на ім'я хворого журналіста Савіка Шустера – актуальні новини 30 жовтня і ночі.

Про рекорд вакцинації

Протягом дня 29 жовтня щеплення проти коронавірусу зробили понад 317 тисяч українців, що є найбільшою кількістю від початку кампанії з вакцинації.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 10 022 978 людей, з них повністю імунізовані та отримали дві дози – 7 377 032 людини. Загалом проведено 17,4 млн щеплень.

Про фальшиві Covid-сертифікати

Перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін заявив, що поліція купила фальшиві Covid-сертифікати на ім'я відомого журналіста Савіка Шустера, щоб викрити шахраїв.

Єнін уточнив, що правоохоронці сплатили 250 євро одному з вінницьких шахраїв, який діяв спільно з медпрацівниками і вносив фейкові дані в електронну базу даних уряду.

Про "дискримінацію поляків"

Заступник глави МЗС Польщі Шимон Шинковський вель Сенк заявив, що поляки в Україні зазнають дискримінації щодо свободи віросповідання, доступу до освіти рідною мовою та свободи слова.

Київ спростовує заяву про те, що поляки в Україні зазнають дискримінації.

Про інші важливі новини

У п'ятницю, 29 жовтня, в країні виявили ще 26 198 випадків коронавірусу, що лише трохи менше рекорду попереднього дня.

Влада Києва звернулася до Кабміну, НАБУ та ДБР щодо протиправної зміни межі столиці та захоплення території Києва Бучанською районною радою.

93 бригада Холодний Яр пояснила, що 26 жовтня її бійці займали спостережні пости на околицях населеного пункту Старомар'ївка, що перебуває в "сірій" зоні, з метою охорони робочої групи, яка проводила заходи щодо надання гуманітарної допомоги мешканцям.

Іноземні дипломати в Росії, щеплені схваленими у світі вакцинами проти ковід, але не визнаними Москвою, не змогли отримати QR-коди. В РФ такі коди видаються лише тим, хто щеплений російським препаратом.

Суд арештував на 2 місяці без права внести заставу колишнього співробітника Служби безпеки України, який повинився у вбивстві людини.

У Сумах сталася сутичка між представниками "Правого сектору" та журналістами телеканалу "НАШ".

Президент Сполучених Штатів Джо Байден під час зустрічі з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель і її ймовірним наступником Олафом Шольцом обговорили, зокрема, підтримку України і унеможливлення маніпуляцій Росією "потоками природного газу".

У світі за добовою смертністю від коронавірусу лідирують Росія та Україна.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...