Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини неділі та ночі: УДО, провадження через відео Бутусова

Понеділок, 29 листопада 2021, 07:00
Головні новини неділі та ночі: УДО, провадження через відео Бутусова
СКРИНШОТ ІЗ ВІДЕО МИХАЙЛА ТКАЧА

Журналіст "Української правди" Михайло Ткач повідомив із посиланням на джерела, що з УДО звільнили працівників, які не збили дрон журналістів над Гутою; ДБР почало провадження через публікацію Бутусовим відео.

Про УДО

За інформацією журналіста "Української правди" Михайла Ткача, з Управління державної охорони звільнили співробітників, які не збили дрон журналістів-розслідувачів над державною резиденцією "Синьогора" у карпатському селі Гута, коли там були президент Володимир Зеленський і голова його офісу Андрій Єрмак.

Управління державної охорони заявляє, що ніхто з його співробітників не був звільнений за те, що не збив дрон журналіста "Української правди" над державною резиденцією "Синьогора" у карпатському селі Гута.

Про провадження через відео Бутусова

ДБР почало кримінальне провадження за фактом публікації журналістом Юрієм Бутусовим відео з пострілами з гаубиці.

Ексміністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає початок Державним бюро розслідувань кримінального провадження за фактом публікації журналістом Юрієм Бутусовим відео з пострілами з гаубиці публічним актом вибіркового правосуддя.

Про інші важливі новини

Закарпатська, Кіровоградська, Тернопільська, Харківська й Чернівецька області України перебувають у жовтій зоні епідемічної небезпеки, Полтавська – у помраанчевій, решта областей залишаються в найвищому рівні епіднебезпеки, червоному. 

У Європейському центрі із запобігання та контролю захворювань заявили, що новий штам коронавірусу Omicron може бути більш стійким до вакцин та швидше поширитися, тому рекомендують уникати поїздок в райони, де виявлені випадки зараження ним.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що бачення окремими країнами ЄС і НАТО України крізь призму їхніх відносин з Росією є головною перепоною вступу України в ці союзи.

У Києві пройшла акція пам'яті вбитого журналіста, одного з керівників "Української правди" Павла Шеремета – 28 листопада йому б виповнилося 50 років.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков вважає неприйнятною "істерику", яку нібито нагнітають навколо скупчення російських військ біля кордону з Україною англосаксонські та українські ЗМІ, а також президент України Володимир Зеленський.

Всесвітня організація охорони здоров’я в неділю закликала країни не вводити заборони на польоти з південноафриканських країн через новий штам.

За оцінками президента центру "Емпатія" Маріам Джишкаріані, у третього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі є симптоми психічного розладу, але не такі, щоб завадити йому з'явитися на судовий процес.

27 листопада у світі діагностували понад 389 тисяч нових випадків захворювання на коронавірус. Найбільше смертей за добу від коронавірусу в Росії (1 224), Україні (400), Мексиці (245).

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування