Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини понеділка і ночі: "Омікрон", "червоні" зони в Україні

Вівторок, 30 листопада 2021, 07:00
Головні новини понеділка і ночі: Омікрон, червоні зони в Україні
SERGEI SUPINSKY/AFP via Getty Images

В Україні наразі не виявили "Омікрон"; Київ і п'ять областей повністю втратили ознаки "червоної" зони – актуальні новини 29 листопада.

Про "Омікрон"

Станом на 29 листопада в Україні не виявили штаму COVID-19 "Омікрон", який викликав занепокоєння у Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Як повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, усі зразки, відмінні від "Дельти", будуть ретельно досліджувати.

Українці, що перебували у країнах, де виявлено  "Омікрон", мають пройти 14-денну самоізоляцію після повернення в Україну.

Про коронавірус в Україні

Київ, Луганщина, Львівщина, Одещина, Рівненщина і Херсонщина вже не мають жодної ознаки "червоної" зони епідемічної небезпеки розповсюдження коронавірусу, хоча все ще лишаються "червоними".

Лише 10 днів тому у Києві та п'яти областях ситуація була набагато гіршою. У столиці та Львівській області зашкалювали два показники - рівень госпіталізацій та завантаженість ліжок з киснем, на Рівненщині та Одещині погано було відразу з трьома ознаками - рівнем госпіталізацій, завантаженістю ліжок з киснем та коефіцієнтом виявлення випадків інфікування, а Луганська область потерпала від високого рівня госпіталізацій.

Про інші важливі новини

На Бурштинській теплоелектростанції стався вибух, через який опіки отримали від двох до п'яти осіб.

Центри з контролю та профілактики захворювань США (CDC) заявили, що всі дорослі американці "повинні" отримати бустерні (додаткові) дози вакцин проти коронавірусу.

Міністр оборони США Ллойд Остін наказав переглянути завданий у 2019 році авіаудар біля сирійського міста Багуз, що призвів до понад 60 смертей серед цивільного населення.

Окупанти на Донбасі поранили двох військових і цивільного.

Очільник НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко заявив, що Росія не хоче вести перемовини з Україною щодо продовження угоди про транзит газу до ЄС після 2024 року.

За версією журналістів-розслідувачів, під час обшуків у Київській міській державній адміністрації правоохоронці оминули увагою департамент міського благоустрою, очільника якого призначили "за рекомендацією" Андрія Єрмака.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення начальника департаменту контррозвідки Служби безпеки України Олександра Руснака.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган готовий бути посередником між владою України та Росії. За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним. У Зеленського вважають, що посередництво президента Туреччини у відносинах між владою України і Росії може вирішити гуманітарні питання на тимчасово окупованих територіях, а якщо Росія відмовиться - це буде свідчити про невпевненість в собі перед сильним суперником. 

Китайський інвестор Beijing Skyrizon вимагає від України повернути $4,5 млрд через суд у Гаазі як компенсацію збитків, спричинених рішенням українського уряду повернути в державну власність підприємство "Мотор Січ".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування