Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Головні новини неділі і ночі: інцидент на кордоні Білорусі та Польщі, Зеленський про Гогілашвілі

Понеділок, 13 грудня 2021, 07:00
Головні новини неділі і ночі: інцидент на кордоні Білорусі та Польщі, Зеленський про Гогілашвілі
GENYA SAVILOV/AFP via Getty Images

Мігранти прорвалися з Білорусі до Польщі; Зеленський просить звільнити Гогілашвілі – актуальні новини 12 грудня.

Про польсько-білоруський кордон

Група мігрантів намагалася прорватися через польсько-білоруський кордон. Їм вдалося перейти кордон, але потім усіх затримали та відвезли до кордону.                             

Інцидент стався у районі населеного пункту Черемха у Підляському воєводстві.

Постраждав польський військовий, його вдарили каменем по обличчю.

Про Гогілашвілі

Президент Володимир Зеленський попросив очільника МВС та уряд звільнити Олександра Гогілашвілі з посади заступника міністра.

Дружина Гогілашвілі – Марія Левченко – є особистим помічником Зеленського, а в самого Гогілашвілі є паспорт громадянина Росії.

Своє прохання президент оприлюднив через добу після інциденту, про який написали медіа, і який спричинив суспільний резонанс:  Гогілашвілі скандалив із правоохоронцями на в'їзді в зону ООС, лаявся, обурювався, що його не впізнали в обличчя й погрожував.

Після резонансного відео зі скандалом рядові працівники поліції передали журналісту Михайлу Ткачу відеозапис вже іншого інциденту.

Про інші важливі новини

Країни "Групи семи" попередили Росію про серйозні наслідки, якщо президент Владімір Путін нападе на Україну.

Гонщик Макс Ферстаппен став чемпіоном світу у Формулі-1, здобувши на останньому колі перемогу на останньому гран-прі у сезоні 2021/22 в Абу-Дабі.

Тихоокеанська територія Нова Каледонія на референдумі переважною більшістю голосів проголосувала за відмову від незалежності від Франції.

В районі ООС український військовослужбовець отримав мінно-вибухову травму, спричинену пластиковою міною, що заборонена міжнародними конвенціями.

Путін звинуватив Україну в тому, що вона не передала Росії закордонну власність Радянського Союзу, що нібито мала зробити в обмін на погашення Росією її зовнішнього боргу.

Північна та Південна Корея, США та Китай у принципі домовилися оголосити про офіційне припинення Корейської війни.

Ексчемпіон світу з боксу в суперважкій вазі Володимир Кличко обурився через те, що Василь Ломаченко, який став Інтерконтинетальним чемпіоном Всесвітньої боксерської організації, на церемонії оголошення переможця використав не прапор України, а прапор свого рідного міста Білгород-Дністровського.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування