Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини понеділка і ночі: Порошенко, Держдеп про Україну

Вівторок, 21 грудня 2021, 07:00
Головні новини понеділка і ночі: Порошенко, Держдеп про Україну
ФОТО: GETTY IMAGES

Порошенку підписали підозру в держзраді та сприянні тероризму; Держдеп радить американцям не їхати до України – актуальні новини 20 грудня.

Про США

Через загрозу з боку Росії та COVID-19 Держдеп США радить американцям не подорожувати до України та попереджає про можливу складність роботи посольства країни у Києві.

В Держдепі зазначили, що громадяни США мають бути поінформовані щодо повідомлень, що Росія планує серйозні військові дії проти України.

Про підозру Порошенку

Правоохоронці направили поштою п'ятому президентові України Петру Порошенку підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у справі про постачання вугілля з Донбасу.

"Європейська солідарність" у відповідь на підозру заявила, що це чинний глава держави Володимир Зеленський завозить вугілля з ОРДЛО.

Також Петра Порошенка повторно викликають до Державного бюро розслідувань. Минулого разу, коли слідчі ДБР підійшли до Порошенка з повісткою про виклик, той проігнорував їх, сів у автівку і поїхав геть. Зараз експрезидент перебуває за межами України.

Керівник центрального штабу "Європейської солідарності" Олександр Турчинов заявляє, що нова справа проти  Порошенка сфабрикована, і що Порошенко буде ходити на допити, коли повернеться в Україну.

Повний текст підозри можна прочитати тут.

Про інші важливі новини

Затриманий у Німеччині генерал Георгій Каландадзе, який обіймав посаду начальника Генштабу Грузії за президента Михеїла Саакашвілі, має українське громадянство, його справою вже зайнялись українські консули.

Вантажне судно Francia, на борту якого було 130 нелегальних пасажирів, затонуло біля північно-східного узбережжя Мадагаскару - загинули щонайменше 17 людей.

На території тимчасово окупованого сходу України постійно перебуває від 600 до 800 російських офіцерів та генералів, повідомляє Головне управління розвідки.

Протягом 19-20 грудня, від початку старту програми, українці вже витратили понад 134 мільйони гривень від програми виплати по тисячі гривень вакцинованим так званої "тисячі Зеленського".

Окружний адміністративний суд Києва скасував порядок роботи конкурсної комісії та проведення конкурсу на голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. В той же час в ОП запевняють, що президент Володимир Зеленський зацікавлений у тому, щоби конкурс з обрання нового очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури провели до кінця 2021 року.

Європейське агентство з лікарських засобів рекомендувало надати умовний дозвіл на використання вакцини від COVID-19 виробництва Novavax.

Процес у справі збиття рейсу MH17 в небі над Донбасом у 2014 році наближається до завершальної фази. Цього тижня прокуратура виголосить обвинувальний висновок.

Державна податкова служба скасує рішення про донарахування "Сінево" 1,1 мільярда гривень податків та проведе додаткову перевірку.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування