Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини середи і ночі: заклики перейменувати Росію, скандал з нардепом-"слугою"

Четвер, 23 грудня 2021, 07:00
Головні новини середи і ночі: заклики перейменувати Росію, скандал з нардепом-слугою
ілюстративне фото

Дві облради закликають парламент і Зеленського перейменувати Росію; "Дебилы. Как вы можете осматривать авто нардепа?!": депутат-"слуга" обзивав поліцейських.

Про заклики перейменувати Росію

Львівська та Рівненська обласні ради просять президента Володимира Зеленського та Верховну Раду відновити історичну справедливість і надалі використовувати назву Московія замість Росія та Російська Федерація.

На думку депутатів, північно-східний сусід України, який постійно зазіхає на нашу територію, "неправомірно користується вкраденою державною та географічною назвою "Росія"".

Про скандал з нардепом

Народний депутат від "Слуги народу" Микола Галушко нецензурно спілкувався з поліцейськими, які зупинили за порушення ПДР водія і авто, що возять цього нардепа. Поліцейські зупинили авто в центрі Києва за порушення правил дорожнього руху – перетин подвійної смуги - приблизно о 4 ранку.

У фракції "Слуга народу" засудили поведінку нардепа й пообіцяли покарати його. Водночас речниця фракції СН зазначила, що сам Галушко заявив, нібито це відео з метою шантажу проти нього використовувало колишнє керівництво Міністерства внутрішніх прав.

Ексглава МВС Арсен Аваков каже, що обговорював поведінку нардепа Миколи Галушка з головою фракції "Слуга народу" Давидом Арахамією та його колегою Денисом Монастирським рік тому, і епізод, який став надбанням громадськості зараз, не єдиний.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Журналісти з’ясували, що в Росії активно вербують військових найманців для "відряджень" на Донбас.

Біля кордонів України на відстані 200 км знаходиться 122 тисячі російських військових - секретар РНБО Олексій Данілов. Він вкотре відзначив, що ситуація з 2014 року біля кордонів ніколи не була спокійною, але президент та вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі.

В Офісі президента повідомили, що 22 грудня відбулося засідання Тристоронньої контактної групи, яке дає змогу "засвідчити стриманий оптимізм" щодо можливої деескалації ситуації на Донбасі та розблокування мирного процесу.

СБУ викрила лідера фейкового "народовладдя", який оголосив себе "президентом України" та сформував тіньовий уряд.

В Україні лише Волинська та Запорізька області відповідають показникам "червоної" зони коронавірусу за кількістю виявлених випадків захворювання.

Росія, заявляючи про нібито американських військових і хімічну зброю на Донбасі, готує інформаційне прикриття для можливих подальших провокацій території України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував підписаний президентом указ №671/2021 "Питання координації зовнішньополітичної діяльності держави".

Міністерство охорони здоров’я запроваджує ревакцинальну (бустерну) дозу вакцини проти COVID-19 для медичних працівників та співробітників будинків інтернатного типу. Вони зможуть отримати її щонайменше через шість місяців з дати отримання другої дози.

Делегації 36 країн – членів Організації Об’єднаних Націй заявили, що Росія поширила дезінформацію про сусідні країни".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування