Головні новини середи і ночі: понтонний міст, розвіддані про війська РФ

Четвер, 17 лютого 2022, 07:00
Головні новини середи і ночі: понтонний міст, розвіддані про війська РФ
Снайпер, фото Міноборони РФ

Через Прип’ять за 6 кілометрів від України перекинули понтонний міст; розвіддані різних держав свідчать про те, що Росія не відводить війська від кордонів України – актуальні новини 16 лютого і ночі.

Про понтонний міст біля кордону з Україною

За 6,44 кілометра від кордону з Україною через річку Прип’ять у Білорусі розгорнули понтонний міст.

Реклама:

Наразі невідомо, військові Росії чи Білорусі розгорнули цей міст.

Про війська РФ

Міністерство оборони Росії заявило, що частина військ, які брали участь в окупованому Криму, вже повертаються до місць постійної дислокації. На сайті Міноборони РФ також опублікували фото і відео військової техніки на Керченському мосту.

ВІДЕО ДНЯ

Розвідка США не підтверджує відведення військ Росії від українського кордону попри відповідні заяви Москви напередодні. Ентоні Блінкен підкреслив, що США готові реагувати на всі сценарії – у випадку якщо Росія вибере шлях дипломатії чи якщо вона обере шлях агресії.

Керівник розвідки оборони Британії генерал-лейтенант Джим Хокенхалл заявив, що Росія продовжує нарощувати сили на кордоні з Україною, це суперечить заявам Москви про виведення військ.

Сполучені Штати повідомили, що Росія збільшила кількість військових біля кордонів України на 7 тисяч, незважаючи на заяви Кремля про відведення військ.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

У президентському рейтингу продовжує лідирувати Володимир Зеленський, за останні два місяці його підтримка знизилася незначущо – на 2%, до 25,1%, але відрив від Петра Порошенка скоротився на 4,1% – до 3,3%.

Якби вибори до Верховної Ради проходили найближчим часом, то найбільшу підтримку отримала би "Європейська солідарність" – за неї готові голосувати 22,9% опитаних, розрив між "ЄС" і "Слугою народу", порівняно з груднем минулого року, ще більше зріс.

Україна здобула першу медаль на зимовій Олімпіаді у Пекіні. Українець Олександр Абраменко став срібним призером в лижній акробатиці.

Слідчий комітет РФ порушив проти України кримінальну справу через нібито жорстоке поводження з цивільним населенням та використання летальної зброї проти цивільних на Донбасі.

Підрозділи Збройних сил України провели активну фазу військових навчань "Заметіль-2022" в умовах ведення бою в прикордонній смузі.

16 лютого трьом чоловікам вручено підозри у вчиненні перешкоджання професійній діяльності журналістів після нападу на знімальну групу керівника департаменту журналістських розслідувань УП Михайла Ткача.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: