10 січня 2001

Архів

Новини
22:54
"Юродивий"
Думка журналістів про виступ генпрокурора
...Його можна назвати юродивим "навпаки". У тому значенні, що юродивий - це свята людина, божевільна, а Потебенько - навпаки, але також божевільна. Саме так оцінюють виступ Потебенька Дмитро Джангіров, Юлія Мостова, Ірина Погорелова, Тетяна Коробова, Марія Заплавська, Алла Ковтун и Ольга Ансімова.
21:37
Мітинг у Сімферополі - "подождьом под дождьом"
В президента Кучми в Криму в середу з'явилося, як мінімум, близько 6 тисяч противників. Ними стали не тільки вчителі, лікарі, працівники держпідприємств і студенти Сімферополя, але й жителі 11 районів півострову, які централізовано привезли на автобусах до столиці автономії і примусили промокнути до нитки під холодним дощем.
19:22
АКЦІЯ "УКРАЇНА - БЕЗ КУЧМИ"
Акція "Україна без Кучми" у Києві відновиться після того, як 21 січня рішення про це буде прийнято на зборах представників областей. А вже 15 січня відбудеться пікет посольства Німеччини з вимогою до Шредера відмовитися від зустрічі з Кучмою під час поїздки того у ФРН наступного тижня. Дата появи наметового містечка в Києві може змінитися в залежності від того, чи відбудеться поховання Георгія Гонгадзе.
19:14
Балканський візит президента
Тепер, після повернення Леоніда Кучми з Югославії, можна з певністю означити головну мету візиту: зміцнення власного іміджу. Коли міністр закордонних справ Анатолій Зленко заявив про "надзвичайну важливість" поїздки, єдиною перевіркою цього може бути питання - які власне конкретні результати?
18:40
Народні депутати коментують виступи генерального прокурора в парламенті
Інформація Потебенька "свідчить, що прокуратура робить все, щоб приховати істинну причину зникнення Георгія Гонгадзе", - сказав лідер соціалістів Олександр Мороз.
18:02
США знову вимагають правди
На прес-конференції у Вашингтоні спеціальний радник держсекретаря США Стівен Сестанович заявив, що Сполучені Штати наполягають на проведенні "прискореного й прозорого" розслідування справи Гонгадзе.
18:00
Про журналістські версії та український Інтернет
Виступ Генерального прокурора здивував і обурив багатьма речами. Але особливо відзначився Потебенько у тій частині свого виступу, де заявив, що звертався за порадою до політолога Погребинського і прислуховується до версії, висуненої простим журналістом.
17:43
Потебенько знов бреше
Епізод другий
Практично всю прес-конференцію Генпрокурор плутався у своїх бажаннях, то він "найбільше зацікавлений в тому, щоб Георгій був живий", то "не дай Бог, що Гонгадзе виявився живим". Такий "бред сивої кобили", проте, носив іноді і інформаційне навантаження.
16:23
Леоніду Кучмі вистачило 99,6%
У той час, коли генеральній прокурор зачитував інформацію перед депутатами, президент знаходився в Дніпропетровській області. Ймовірно гарант поїхав з Києва для того, щоб формально знаходиться подалі від епіцентру подій.
16:02
Мати Георгія Гонгадзе подала до суду на генпрокурора та його заступника
Леся Гонгадзе, мати Георгія Гонгадзе, просить суд відсторонити генерального прокурора Михайла Потебенька, його заступника Олега Баганця від контролю за дотриманням чинного законодавства при проведенні розслідування карної справи за фактом зникнення її сина.
15:06
Влада знову не змогла проявити мужність
Генеральний прокурор Потебенько, говорячи про 99,6-відсоткову ймовірність експертизи ДНК, проте, не взяв на себе політичну відповідальність заявити про смерть Гонгадзе.
13:42
Черговий виступ генерального прокурора у Верховній Раді закінчився нічим
Виступу Михайла Потебенька у парламенті очікували, як чергову сенсацію, але ні депутати ні журналісти не отримали остаточних та чітких відповідей на свої запитання.
10:53
Під Радою - два табори
Середа 10 січня – день мітингів – почалася пікетом під Верховної Радою, де в стилі грудневих протестів традиційно зібралися дві акції - про- і антикучмівська.
10:37
Українські експерти не можуть встановити достовірність записів Мельниченка, але Потебеньку цього і не треба
Михайло Потебенько, уникаючи власних коментарів, практично повністю процитував висновок експертів, який містив велику кількість спеціальних термінів та був дуже заплутаним.
10:37
Вірогідність того, що труп знайдений в Таращі належить Гонгадзе – 99,6%, але Потебеньку цього замало
Такий висновок експертизи оприлюднив з парламентської трибуни генеральний прокурор Михайло Потебенько. Однак, чотирьох десятих відсотка вистачає Потебеньку, щоб сумніватися у тому, що тіло належить Георгію Гонгадзе.