15 лютого 2006

Архів

Публікації

За кого б голосували кияни у лютому?

Найбільшою політичною активністю характеризується населення віком від 45 років. Так, серед населення 45-60 років – майже 92% підтвердили свою готовність прийти на вибори. Серед населення старше 60 років частка тих, хто братиме участь у голосуванні, складає 89%. Як тенденцію можна визначити те, що серед прихильників Блоку Юлії Тимошенко частка жінок є дещо вищою, ніж серед прихильників Блоку "Наша Україна" (59% проти 46%).

В очікуванні вчорашнього дня

Обговорення порядку денного на відкритті ІХ сесії Верховної Ради не обійшлося, звісно ж, без цілком прогнозованих речей. Почати хоча б з того, що на трибуну вийшов Петро Симоненко й виголосив спіч про те, що реабілітація ОУН-УПА дорівнює реабілітації неофашизму...На жаль, позиція влади по цьому питанню не є настільки чіткою й послідовною, як цього хотілось би. Інакше...

Томенка притягнуть до відповідальності

Голова партії "Європейська столиця" Лев Парцхаладзе подає до суду на заступника керівника Блоку Юлії Тимошенко Миколу Томенка.

Дві моралі для Віктора Ющенка

Однією з помилок нової влади була стратегічна діяльність спрямована на утвердження ідеалів помаранчевих. Проте, об’єктивно, післявиборча ситуація вимагала не стратегічної дії, а – комунікативної. Мова йде не про необхідність укладення домовленостей із старою владою, а скоріше про формування публічного дискурсу, в якому виборці могли б виступати спостерігачами, а не споживачами інформації з контрольованих каналів.

Соратники Тимошенко переплутали п'яничку з 17 молодиками

Блок Юлії Тимошенко заявляє, що у Києві було вчинено розбійний напад на агітаційний намет БЮТ.

Литвин обіцяє, що з Януковичем та Симоненком не матиме нічого спільного

В наступному парламенті Блок народно-демократичних партій блокуватиметься з Соціалістичною партією, "Нашою Україною", Народним блоком Литвина та БЮТ.

За Харків боротимуться 30 осіб

Як нам подолати політпроформу?

Є інший варіант – номінальне збереження "політреформи", але при пануванні авторитарних сил, для кого будь-який закон нічого не вартий і хто чхав на обмеження президентської чи прем'єрської сваволі. Хаосогенні тенденції сприятимуть реалізації саме такого варіанту, підштовхуючи електорат до вибору на користь "сильного хазяїна", а не парламентського дурдому.
Новини
21:09
Україна має європейські проблеми
Доповідач ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен вважає, що за рік правління президента Віктора Ющенка Україна змінилась на краще.
20:54
Луценко також попередив Кучму і Пінчука про допит
Екс-президент Леонід Кучма та депутат Віктор Пінчук мають проходити у справі про зловживання при приватизації "Криворіжсталі
19:34
Росіяни так і не придумали, як поділити з Україною моря
Позиції України і Росії на переговорах про делімітацію Керченської протоки залишаються незмінними.
18:53
На НТН звільняють журналістів і вводять цензуру?
Колишні журналісти каналу НТН заявляють про масові звільнення кореспондентів напередодні виборів, що ставить під сумнів свободу слова і об'єктивність подачі інформаційних матеріалів в ефірі телеканалу.
18:14
Українські міністри жили на Олімпіаді за кошти італійців
Представники української влади перебувають на Олімпійських іграх в Турині за запрошенням Туринського Організаційного комітету
17:32
Ющенко готує росіян до випровадження
Президент Віктор Ющенко вважає не своєчасними розмови про можливе продовження перебування баз Чорноморського флоту Росії на території України.
17:20
Депутатам натякають, що реанімувати КС можна і без них
Конституційний суд може виконувати свої повноваження без проведення процедури присяги суддів у Верховній Раді.
17:06
Слідом за Тимошенко поїде Кличко, а Януковичу зроблять заміну
Лідер Опозиційного блоку "Не Так" Леонід Кравчук, лідер блоку "Пора-ПРП" Віталій Кличко, а також лідери Партії регіонів Раїса Богатирьова і Тарас Чорновіл одержали запрошення виступити в Європейському парламенті.
16:45
"Чорний список" Луценка дійшов до Давидовича
Голова Центвиборчкому Ярослав Давидович підтвердив, що в комісію надійшла інформація від МВС щодо десятьох кандидатів у депутати, у яких є не знята або непогашена судимість.
16:38
Омельченку набридли кияни, але він розраховує на 50%
Мер Києва Олександр Омельченко, зареєстрований кандидатом у мери Києва, впевнений у своїй перемозі й хоче взяти відпустку для передвиборної кампанії.
16:27
Росіяни перевірятимуть український фарш і молоко
Українська сторона вимушена погодитися на вимогу Росії провести інспекцію українських підприємств м'ясо-молочної промисловості.
15:56
Литвин проти сидіння на трьох стільцях і не вірить у змову
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає алогічним, коли ті самі люди балотуються одночасно й у парламент, і в місцеві органи влади.
15:56
Україні нагадали про зобов’язання і просять не відчувати себе жертвою
Співдоповідач Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи Ханне Северінсен не виключає, що в наступному році з України буде знято моніторинг Ради Європи
15:36
Ющенко вирішив організувати лікарям місце і кличе їх поговорити
Президент Віктор Ющенко відвідав Дніпропетровську обласну лікарню ім. Мечникова, де ознайомився з "дорожньою картою" розвитку системи охорони здоров'я регіону,
15:21
В Україні чим більше багатих, тим більше бідних
У 2006 році мінімальний розмір пенсії буде збільшений до 366 гривень на місяць.
15:08
Кличку знадобилися фото Кучми, Ківалова і Януковича
"ПОРА-ПРП" звернеться до екс-президента Леоніда Кучми, колишнього глави ЦВК Сергія Ківалова і лідера Партії регіонів Віктора Януковича з проханням використовувати їхні фото і відеозображення в політичній рекламі блоку.
14:29
НТН і канал Ахметова назвали рупором для піару Януковича
Українські телеканали визначилися зі своїми політичними симпатіями й антипатіями.
13:54
ФОТОБудівельних шахраїв оголошено у міжнародний розшук
Двоє головних підозрюваних у здійсненні афери концерном "Еліта-Центр" Олександр Волконський та Олег Шестак оголошені в міжнародний розшук.
13:30
Кличко дав "Нашій Україні" і Тимошенко "останній шанс"
Якщо до кінця цього тижня не буде підписано документ про створення помаранчевої коаліції, громадянський блок "Пора-ПРП" повідомить, хто блокує створення такої коаліції.
12:59
Єхануров передав Януковичу "спасибі" за "підтанцьовку"
Прем'єр-міністр Юрій Єхануров запропонував міністру агрополітики Олександру Баранівському подякувати Партії регіонів за участь у врегулюванні м'ясо-молочного конфлікту.
12:54
Україна передумала вимагати від росіян $1,8 мільярдів?
Українська сторона офіційно не пропонувала російській стороні перехід на ринкові принципи у питаннях оренди Чорноморським флотом Російської Федерації в Криму.
12:35
Литвин теж вирішив попіаритись на зарплатах
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин доручив підготувати законодавчу пропозицію, відповідно до якої підвищення зарплат вищим посадовим особам буде прямо пов'язане з підвищеннями зарплат усім категоріям бюджетників.
12:09
оновлено 17:07Тимошенко розповіла, як "Пєтя Порошенко" скручує у "баранячий ріг"
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає високою імовірність того, що у парламенті "Наша Україна" об’єднається з Партією регіонів.
11:56
Тимошенко обурена Луценком і тим, що Кучма живе на дачі
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко обурена тим, що колишній президент Леонід Кучма досі мешкає на державній дачі
11:54
Кучма хотів, щоб Ющенко зустрів Новий рік з Путіним
Екс-президент Леонід Кучма вважає, що Україна розділена, і не готовий прогнозувати результати парламентських виборів 2006 року.
11:33
Ахметов вимагає звіт за свої гроші
Президент ФК "Шахтар" Ринат Ахметов вважає, що мер Алчевська має відзвітувати перед клубом, як були витрачені $500 тис., спрямовані їм на відновлення теплопостачання міста.
11:33
Семенюк вирішила заробити 6 мільярдів
У 2006 році Фонд держмайна планує виручити від продажу державної власності близько 6 млрд. грн.
11:27
Омельченка взяли в пікет ошукані пірамідою
Більш тисячі осіб, які вклали свої кошти в будівлю будинків корпорацією "Еліта-центр", пікетують приміщення Київміськради з вимогою розібратися в ситуації
10:55
Команда Єханурова встановила рекорд п'ятирічки
Інфляція за січень 2006 року склала 1,2% і є найнижчою за останні 5 років, ріст ВВП за січень - 0,9%
10:48
оновлено 14:54Пінчуку не дають продати його банк
Контролюючі акціонери "Укрсоцбанку" і Banca Intesa (Італія) підписали угоду про придбання акцій у розмірі 85,42% статутного капіталу "Укрсоцбанку".
10:48
Луценко "роздерибанить" "Динамо" між собою, Григоришиним і Омельченком
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко ініціює введення Київської міської адміністрації в акціонери футбольного клубу "Динамо" (Київ).
10:40
Єхануров доручив міністрам реалізувати плани Ющенка
Прем'єр-міністр Юрій Єхануров доручив членам уряду готуватися до втілення в життя послання президента до Верховної Ради
10:39
Єхануров сподівається розібратися з росіянами влітку
Україна планує підписати всі урядові документи в газовій сфері з Росією до 1 липня.
10:05
ЛУЦЕНКО ЗНАЙШОВ ЩЕ ОДНОГО "ВТІКАЧА" У МОСКВІ
Міністерство внутрішніх справ встановило місцезнаходження колишнього начальника Управління МВС у Закарпатській області Василя Варцаби в Москві.
09:53
Литвин покатався на електричці. Фото
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин відправився з робочою поїздкою до Житомирської області.
09:30
Головатий викрив суд у справі Гонгадзе в порушенні Конституції
Міністерство юстиції вважає, що розгляд справи про вбивство журналіста Георгія Гонгдазе в суді в закритому режимі порушує принцип гласності суду
09:21
Луценко знайшов у списках 10 судимих і 2 "білоконика"
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що серед перевірених МВС кандидатів у депутати є 10 осіб, судимість яких не погашено.